Ο δρόμος προς την κούπα

Στη Γένοβα χτυπά η καρδιά της Ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης αλλά και των απανταχού οπαδών του Ολυμπιακού που περιμένουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα το Σάββατο να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο δρόμος προς την κορυφή της Ευρώπης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά ο Θρύλος που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του τους πάντες είναι έτοιμος να κατακτήσει το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας του.

Ο δρόμος προς την κούπα

Πιο ώριμος από ποτέ

Τρίτη σερί παρουσία σε τελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό και τον Θοδωρή Βλάχο. Σε αυτές τις τρεις σερί σεζόν δεν έχουν αλλάξει πολλά, με τους Πειραιώτες να έχουν στο ρόστερ τους, την πλειονότητα των Ελλήνων διεθνών αλλά και πάντα καλούς ξένους πολίστες. Ο Πάβιτς είναι για τρίτη σερί σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, ο Μπούσλιε δεύτερη και ο Ομπράντοβιτς ήρθε το περασμένο καλοκαίρι. Οι Μανώλης Μυλωνάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Γιώργος Δερβίσης, Αλέξανδρος Γούνας, Κωνσταντίνος Μουρίκης ξέρουν καλά τι τους περιμένει ενώ και οι πιο νεαροί Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Μανώλης Πρέκας απέδειξαν φέτος πως μπορούν να προσφέρουν και να πάρουν εμπειρίες για τις επόμενες σεζόν. Το ευχάριστο για τον Θοδωρή Βλάχο και τον άμεσο συνεργάτη του Χρβόγιε Κόλιανιν είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. Η ομάδα πήγε πανέτοιμη στη Γένοβα, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και είναι αφοσιωμένη αρχικά στον προημιτελικό με τη Σπαντάου. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Γιόζιπ Πάβιτς, Μανώλης Μυλωνάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Άντρο Μπούσλιε, Γιώργος Δερβίσης, Αλέξανδρος Γούνας, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Στέφανος Γαλανόπουλος, Στέλιος Αργυρόπουλος, Μανώλης Πρέκας, Δημήτρης Νικολαΐδης. Θυμίζουμε πως στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Θοδωρής Βλάχος μπορεί να χρησιμοποιήσει και τους τρεις ξένους που έχει στη διάθεσή του. Τους Κροάτες Πάβιτς, Μπούσλιε και Ομπράντοβιτς.

Βλάχος: Δεν επιτρέπονται τα λάθη

Στην συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: «Αρχικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που για ακόμα μια χρονιά είμαστε στην τελική φάση της διοργάνωσης. Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα στη διοργάνωση και αυτές τις τρεις μέρες θέλουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερες εμφανίσεις. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Σπαντάου στον προημιτελικό. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Είναι τρεις σημαντικές ημέρες. Οι πιο σημαντικές της σεζόν». Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας ρωτήθηκε και για τον τρόπο διεξαγωγής της τελικής φάσης αφού για πρώτη φορά θα διεξαχθεί final 8. «Είναι η πρώτη χρονιά που η τελική φάση έχει αυτή τη μορφή και στο τέλος θα βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας. Θα δούμε τα αποτελέσματα και πως θα κυλήσει η διοργάνωση. Στο τέλος των αγώνων θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα» ήταν η απάντηση του «καπετάνιου» της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Δυνατά από τα πρώτα λεπτά

Ο Ολυμπιακός θα μπει στο νερό με στόχο να επιβάλει από το ξεκίνημα το ρυθμό του και να ξεφύγει στο σκορ σε όλα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης βέβαια από τον προημιτελικό με αντίπαλο τη Σπαντάου. Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί στην άμυνά του και στον αρχηγό Γιόζιπ Πάβιτς. Στην επίθεσή έχουμε πει πολλές φορές πως αυτή η ομάδα έχει τεράστιο ταλέντο και πολλούς ικανούς σκόρερ.

Θα είναι παντού κοντά

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα είναι μόνοι σε μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση για τον Σύλλογο. Περίπου 200 φίλοι της ομάδας έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για να στηρίξουν τις προσπάθειες των πολιστών του Θοδωρή Βλάχου. Φυσικά εάν και εφόσον η ομάδα προχωράει, θα γίνουν ενέργειες για να ταξιδέψει περισσότερος κόσμος στη Γένοβα. Το κακό είναι πως το final 8 διεξάγεται στην Ιταλία και αρκετά εισιτήρια θα πάνε στα χέρια των γειτόνων που περιμένουν από την Προ Ρέκο να φτάσει στην κορυφή ύστερα από τρία χρόνια.

Η Σπαντάου είναι εδώ

Η Σπαντάου ύστερα από 15 χρόνια επιστρέφει σε τελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2003 είχε βρεθεί στο φάιναλ φορ, σε μια διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στο ίδιο κολυμβητήριο! Οι Γερμανοί τότε είχαν καταλάβει την τέταρτη θέση με την «οικοδέσποινα» Προ Ρέκο να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Πέταρ Κοβάσεβιτς αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης έχοντας κερδίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγρική Ζόλνοκ και την επίσης Ουγγρική Έγκερ του Άγγελου Βλαχόπουλου ενώ έχασε δύσκολα από την πανίσχυρη Προ Ρέκο! Οι Βερολινέζοι τη δεκαετία του 80’ κατέκτησαν τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ (83, 86, 87, 89) ενώ στη Γερμανία τα τελευταία 40 χρόνια έχουν χάσει μόλις τέσσερα πρωταθλήματα. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στη δύναμη, στο πάθος αλλά δεν έχει τεχνίτες παίκτες, ικανούς να αλλάξουν το ρυθμό της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευθεί και το γεγονός πως ο Ούγγρος τερματοφύλακας Μπάκσα δεν είναι και πιο σταθερός στον κόσμο…

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Ρόστερ: Λάζλο Μπάκσα , Λούκας Κούπερς, Ρεμί Σαουντάριερ, Λούκας Γκιελέν, Ματέο Τσουκ, Φέρντιναντ Κόρμπερ, Τιμπερίου Νεγκρεάν, Μόρις Τζουένγκλινγκ, Ντένις Στρελέζκι, Νίκολα Ντέντοβιτς, Τόμι Τάντιν, Μάρκο Σταμ, Μπεμ Ρέιμπελ, Μάριν Ρέστοβιτς, Στέφαν Πιέσιβατς, Μίχαλι Πιέτερφι, Λούκα Γκετζ, Φίλιπ Γκότφριντ, Τόμπιας Μάρτενς, Μόριτζ Όστμαν, Λούκα Βουτσίσεβιτς. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πέταρ Κοβάσεβιτς

Η Έγκερ του Βλαχόπουλου

Η Έγκερ με τον Άγγελο Βλαχόπουλο στο ρόστερ της είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Δεν είναι σταθερή αλλά στην καλή τους μέρα μπορεί να κάνει τη…ζημιά. Στις τελευταίες τελικές φάσεις είναι παρούσα αλλά δεν έχει φτάσει μακριά. Δεν έχει εύκολο αντίπαλο στον προημιτελικό αλλά εάν περάσει λογικά θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού. Στη φάση των ομίλων προκρίθηκε εύκολα αφού έχασε μόνο από την Προ Ρέκο (δυο φορές) και την Σπαντάου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, Ντάνιελ Ανγκιάλ, Στραχίνια Ράσοβιτς, Μάρκο Αβράμοβιτς, Νόρμπερτ Χοζνιάνσκι, Πέτερ Ντομινίκ Κούρτι, Μπαρνάμπας Μπίρος, Μπάλιντ Λόριντζ, Άνταμ Ντέκερ, Γκέργκο Κόβατς, Ούρος Τσούκοβιτς, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κρίστιαν Μπέντο, Μπάλατζ Χαράι, Μπόλντιτζαρ Σίζαρ, Τότα Γκέργκο Ζολτ, Ζόζεφ Κόμπος Μάρτον , Μάρτον Μάγκιαρ, Ατίλα Μέλεγκ Μίλαν, Ματίας Σάρι Άντρας ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νόρμπερτ Νταμπρόφσκι

Άλλαξε επίπεδο με Περόνε, Βρλιτς

Η Μπαρτσελονέτα ήταν στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι με τους Φελίπε Περόνε, Γιόζιπ Βρλιτς το περασμένο καλοκαίρι και άλλαξε επίπεδο. Πριν από τέσσερα χρόνια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και είναι σχεδόν κάθε χρόνο στο γκρουπ των κορυφαίων. Στην Ισπανία δεν έχει κανένα πρόβλημα αφού εδώ και χρόνια κατακτά τον τίτλο. Στους Καταλανούς αγωνίζεται και ο πρώην ερυθρόλευκος Μπλάι Μάγιαρακ. Στη φάση των ομίλων έχασε από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά ενώ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης το ματς είχε λήξει ισόπαλο στη Βαρκελώνη (7-7) αν και ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 7-5.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Ντάνιελ Λόπεζ Πινέδο, Μαρτίν Φαμέρα, Αλβάρο Ορτέγα Γρανάδος, Αλμπέρτο Εγκάνα Μουνιαρίθ, Γιόζιπ Βρλιτς, Μαρκ Γκονφάους Λαρούμπε, Νίκολας Γκαρθία Πάουλ, Φρανσίσκο Μιράντα Φερνάντεθ, Ρότζερ Ταχούλ Κόμπτε, Φελίπε Περόνε Ρότσα, Μπλάι Μάγιαρακ, Αλεχάντρο Σάντσεζ Μπούστος, Μιγκέλ Λινάρες Τόρας. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τσους Μάρτιν

Γηπεδούχος και φαβορί

Η Προ Ρέκο είναι…χτισμένη και φέτος για το Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια και πέρσι και πρόπερσι ήταν έτοιμη για «κούπα» αλλά η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είχε άλλα…σχέδια και την άφησε εκτός τελικού. Η ουσία είναι πως η Προ Ρέκο διαθέτει ένα φοβερό ρόστερ (οι Σέρβοι Φιλίποβιτς, Μάντιτς, ο Μαυροβούνιο Ίβοβιτς, ο Ισπανός Μολίνα που παίζει πλέον στην Εθνική Ιταλίας όπως και ο Γάλλος Μποντέγκας αλλά και οι Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο, Ετσενίκε, Αϊκάρντι, Αλεζιάνι, Γκίτο) που μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε ομάδα βρει μπροστά της. Πέτυχε 13 νίκες σε 14 παιχνίδια στη φάση των ομίλων και φυσικά πέρασε ως πρώτη από τον Α’ Όμιλο. Ηττήθηκε μόνο από την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Ζόλνοκ (εκτός έδρας με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα). Στην Ιταλία κατέκτησε το πρωτάθλημα για ακόμη μια χρονιά αλλά ο μεγάλος στόχος είναι η Ευρωλίγκα. Στις δυο τελευταίες τελικές φάσεις ήταν φαβορί αλλά έπεσε πάνω στην απίθανη Γιουγκ. Έχει 8 Τσάμπιονς Λιγκ εκ των οποίων τα 6 τα τελευταία 15 χρόνια. Το «κακό» για την Ρέκο είναι πως έχει μπροστά της τον «εμφύλιο» με τη Μπρέσια κι αν περάσει θα αντιμετωπίσει είτε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζόλνοκ είτε τον κακό της δαίμονα, τη Γιουγκ! Για να φτάσει στον τελικό θα πρέπει να…φτύσει αίμα και δεν θα πάει «κολυμπώντας».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Τεμπέστι Στέφανο, Ντι Φούλβιο Φραντσέσκο, Μάντιτς Ντούσαν, Μπρούνι Λορέντζο, Μολίνα Ρίος Γκιγιέρμο, Μποντέγκας Μάικλ Αλεξάντρ, Ίβοβιτς Αλεξάνταρ, Ετσενίκε Γκονζάλο Όσκαρ, Φιγκάρι Νικολό, Φιλίποβιτς Φίλιπ, Αϊκάρντι Ματέο, Αλεζιάνι Τζιάκοπο, Γκίτο Νικολό, Μασάρο Φραντσέσκο, Βολάρεβιτς Γκόραν. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Βουγιασίνοβιτς Βλάντιμιρ

Η Μπρέσια του «σκληρού» Μπόβο

Η Μπρέσια είναι μια κλασική σκληρή Ιταλική ομάδα. Μια ομάδα του προπονητή. Του «γκρινιάρη» Αλεσάντρο Μπόβο, ο οποίος μπορεί να φωνάζει για τη διαιτησία που παίζει την Προ Ρέκο στο Ιταλικό πρωτάθλημα αλλά άκρη δεν έχει βρει και δεν θα βρει, αφού μιλάμε για την ομάδα που δίνει ένα…καράβι χρήματα κάθε χρόνο για να κατακτά τα πάντα. Για τη Μπρέσια ο τελικός είναι το ματς με την Προ Ρέκο, την Πέμπτη. Έχει παίκτες κλάσης όπως οι Μούσλιμ (Κροάτης), Γιάνοβιτς (Μαυροβούνιος που πέρσι έπαιζε στον Ολυμπιακό) αλλά και τα αδέρφια Νίκολα και Στέφανο Πρεσιούτι. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της θα παίξει ο πορτιέρε Μάρκο Ντελ Λούνγκο, ο οποίος είναι ικανός να…καταστρέψει την ομάδα του αλλά και να στείλε στα ουράνια.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Ντελ Λούνγκο Μάρκο, Μπαλτζαρίνι Αλεσάντρο, Γκουεράτο Στέφανο, Πρεσιούτι Κρίστιαν, Γκουίντι Μάριο, Μάντζι Εντοάρντο, Πάσκοβιτς Βιέκοσλαβ, Ρίτσο Βαλέριο, Μούσλιμ Πέταρ, Νόρα Αλεσάντρο, Πρεσιούτι Νίκολας, Μπερτόλι Τζένο, Γιάνοβιτς Μλάνταν, Βούκτσεβιτς Νίκολα, Μορέτι Στέφανο, Ντι Μαρτίνο Ρικάρντο Βίκτορ, Ριβέτι Ματέο. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπόβο Αλεσάντρο.

Δεν γίνεται να την ξεγράψεις

Παραδοσιακή δύναμη. Μιλάμε για την καλύτερη ομάδα της Κροατίας. Της παγκόσμιας δύναμης του αθλήματος. Στο Ντουμπρόβνικ έχουν μάθει τα μυστικά του αθλήματος σπουδαίοι πολίστες όπως οι Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς (του Ολυμπιακού), Σούκνο, Φάτοβιτς ενώ και τώρα έχει στο ρόστερ της πολίστες που πέρσι το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη κατέκτησαν το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Γκαρσία). Ο προπονητής Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ είναι «μανούλα» στα νοκ άουτ παιχνίδια και ποτέ δεν «κλαίγεται». Έχασε το καλοκαίρι Περόνε, Βρλιτς αλλά βρήκε τον Ιταλό Ρεντζούτο, που λέγεται πως έχει ήδη συμφωνήσει με την Προ Ρέκο όπως και ο τερματοφύλακας Μπίγιατς. Πρόπερσι την είχαν όλοι…χαμένοι στη Βουδαπέστη. Έπαιξε τρεις αγώνες και πήρε την Ευρωλίγκα, κερδίζοντας και τον Ολυμπιακό στον τελικό (6-4). Πέρσι, νίκησε και πάλι τον Ολυμπιακό (αυτή τη φορά στον προημιτελικό), επικράτησε της Προ Ρέκο στον ημιτελικό αλλά στον τελικό με τη Ζόλνοκ έχασε αφού δεν είχε άλλες δυνάμεις. Μετρά 4 κατακτήσεις (το ένα βέβαια είναι…δώρο του Μαργκέτα) και εδρεύει σε μια πόλη (Ντουμπρόβνικ) που «κυκλοφορούν» με σκουφάκια πόλο.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Μπίγιατς Μάρκο, Μάτσαν Μάρκο, Φάτοβιτς Λόρεν, Λόντσαρ Λούκα, Γιόκοβιτς Μάρκο, Γκαρσία Χαβιέ, Ιβάνκοβιτς Μάρκο, Ράσοβιτς Βίκτορ, Ρεντζούτο Ιοντίτσε Βιντσέντζο, Παβλίσεβιτς Νίκολα, Ζουβέλα Μάρκο, Μπένιτς Χρβόγιε, Λουτσίνα Λούκα, Γιάρακ Τόνι, Τσούκροφ Λέο, Κούλινα Κρίστιαν, Φάρτσιτς Μάβρο, Ιβάνιτς Μπόρις, Γιούρισιτς Ιβάν, Κρζιτς Φίλιπ, Πέγιτς Πέταρ, Ράντιτς Ρομπέρτο, Βουκόγεβιτς Αντόνιο. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κόμπεστσακ Βιέκοσλαβ

Τα βλέμματα στον Πρλαΐνοβιτς

Η Ζόλνοκ εντυπωσίασε πέρσι με τις εμφανίσεις και δίκαια κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στη Βουδαπέστη ενώ πήρε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Πήγε στη Γένοβα ως κάτοχος αλλά και με ένα τεράστιο πρόβλημα. Αυτό του τραυματία Άντρια Πρλαΐνοβιτς. Ο Σέρβος ηγέτης είναι τραυματίας και θα παίξει μόνο με θαύμα! Έχει φυσικά γεμάτο ρόστερ ο Σάντορ Τσεχ αλλά Πρλαΐνοβιτς δεν υπάρχουν πολλοί…εάν ο σπουδαίος αυτός πολίστας (ρέκορντμαν στις κατακτήσεις με πέντε τρόπαια με τέσσερις διαφορετικές ομάδες) δεν πέσει στο νερό, δύσκολα η Ζόλνοκ θα προχωρήσει.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Νάγκι Βίκτορ, Γκόγκιτς Ζίβκο, Μπατόρι Μπέντσε, Ζαλάνκι Γκέργκο, Γιάνσικ Ντέιβιντ, Μεζέι Τάμας, Αλέξιτς Μίλαν, Γιάνγκερ Άαρον, Άντρια Πρλαΐνοβιτς, Τσουκ Μίλος, Κις Γκαμπόρ, Φούλοπ Μπέντσε, Χανγκάι Ζόλταν, Κάρντος Ιστβάν Γκεργκέλι, Μποντορότσκι Τάμας, Χορόμπο Μπότοντ, Κόβατς Μίλαν, Ζεγκάλμι Ζόμπορ Λεβέντε. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τσεχ Σάντορ.

Η έδρα δείχνει τίτλο

Ο «οικοδεσπότης» της τελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ συνήθως κατακτά και την «κούπα». Αυτό λένε οι αριθμοί αλλά ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει όπως και το 2002 να πάει κόντρα στα μαθηματικά. Πήγαμε χρόνια πίσω και σας παραθέτουμε τι συνέβη στις προηγούμενες 34 τελικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ (είτε ως φάιναλ φορ, είτε ως final 6, είτε ως μίνι πρωτάθλημα που ήταν τα πρώτα χρόνια). Μόλις εννέα ομάδες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στο…σπίτι αντιπάλου!

Μια από αυτές είναι φυσικά και ο Ολυμπιακός που το 2002 νίκησε στη Βουδαπέστη τη Χόνβεντ και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό. Οι άλλες οκτώ ομάδες που το έχουν καταφέρει είναι οι Προ Ρέκο (2 φορές), Παρτιζάν (2 φορές), Όρβοσι, Βάσας, Ποζίλιπο, Σπλιτ, Πρίμορατς Κότορ, Γιουγκ. Το ποσοστό αγγίζει το 70% και φυσικά οι Πειραιώτες θέλουν φέτος να είναι μέσα στο 30% και να επαναλάβουν το θρίαμβο του 2002. Επαναλαμβάνουμε όμως. Ο «οικοδεσπότης» της τελικής φάσης κατά 70% κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, οι «οικοδεσπότες» έχουν 23 κατακτήσεις σε 34 εντός έδρας τελικές φάσεις. Έχουν χαθεί δηλαδή μόλις 11 Τσάμπιονς Λιγκ, από τους γηπεδούχους. Ας γίνουν φέτος 12.

Ούτε για τα νερά της Ρεάλ!

Το αναβαθμισμένο φέτος Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο δίνει…τρελά λεφτά στο νικητή. Η ομάδα λοιπόν που θα φτάσει φέτος στην κορυφή θα γίνει πλουσιότερη κατά 52.000 ευρώ! Η φιναλίστ θα πάρει 42.000 ευρώ και η τρίτη της κατάταξης 35.000 ευρώ και η συνέχεια είναι 33.000 ευρώ, 30.000 ευρώ, 29.000 ευρώ, 27.000 ευρώ, 25.000 ευρώ. Ακούνε τα ποσά και…γελάνε στο ποδόσφαιρο. Εκεί όπου με μια νίκη στη φάση των ομίλων παίρνει 2.7 εκατομμύρια ευρώ και με ισοπαλία 900.000 ευρώ!

Η έδρα του final 8

Η χωρητικότητα του κολυμβητηρίου «La Sciorba» επεκτάθηκε από χίλιες θέσεις στις 2.500 για τις ανάγκες του final 8, με την προσθήκη δύο κερκίδων. Στην ίδια πισίνα πριν από 15 χρόνια η Προ Ρέκο κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στον τελικό της Χόνβεντ με 9-4. Οι «Μαγυάροι» που έναν χρόνο νωρίτερα είχαν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στην έδρα τους.

Οι τροπαιούχοι

Η Προ Ρέκο με 8 κατακτήσεις βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας και εκεί θα παραμείνει αφού ακολουθείται από την Παρτιζάν (7) που είναι εκτός final 8. Επτά Τσάμπιονς Λιγκ έχει και η Κροατική Μλάντοστ που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη «σκιά» της Γιουγκ. Η ομάδα του Ντουμπρόβνικ μετρά 4 κατακτήσεις, όσες και η Σπαντάου (όλες τη δεκαετία του 80’). Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη Ποζίλιπο έχει τρία Τσάμπιονς Λιγκ (ένα έχει πάρει με την ιστορική ομάδα και ο Χρήστος Αφρουδάκης) και από δύο οι Όρβοσι, Βάσας, Γιάντραν Σπλιτ. Από ένα έχουν οι Ολυμπιακός, MGU Μόσχας ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κανοτιέρι Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Πεσκάρα, Ουίπεστ, Καταλούνια ΠΟΣΚ Σπλιτ, Μπέτσεϊ, Χόνβεντ, Πρίμορατς Κότορ, Ερυθρός Αστέρας, Μπαρτσελονέτα και Ζόλνοκ. Να σημειώσουμε πως στο φετινό final 8 θα δούμε τις τέσσερις τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης: Μπαρτσελονέτα (2014), Προ Ρέκο (2015), Γιουγκ (2016), Ζόλνοκ (2017) με τον Ολυμπιακό, την Έγκερ, την Μπρέσια και τη Σπαντάου να…συμπληρώνουν την οκτάδα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

ΠΕΜΠΤΗ

17.00 Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Σπαντάου (Γερμανία)

18.30 Γιουγκ (Κροατία) - Ζόλνοκ (Ουγγαρία)

20.00 Έγκερ (Ουγγαρία) - Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

21.30 Προ Ρέκο (Ιταλία) - Μπρέσια (Ιταλία)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17.00 Ηττημένοι: Ολυμπιακός/Σπαντάου - Έγκερ/Μπαρτσελονέτα

18.30 Ηττημένοι: Ρέκο/Μπρέσια - Γιουγκ/Ζόλνοκ

20.00 Ημιτελικός: Ολυμπιακός/Σπαντάου - Έγκερ/Μπαρτσελονέτα

21.30 Ημιτελικός: Ρέκο/Μπρέσια - Γιουγκ/Ζόλνοκ

ΣΑΒΒΑΤΟ

17.00 Θέσεις 7-8

18.30 Θέσεις 5-6

20.00 Μικρός Τελικός

21.30 Τελικός