Champions League: Κλήρωσε για Βουλιαγμένη, Υδραϊκό!

Η κλήρωση για τα προκριματικά του Champions League διεξήχθη σήμερα, με τη Βουλιαγμένη και τον Υδραϊκό να έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Champions League: Κλήρωσε για Βουλιαγμένη, Υδραϊκό!

Τους αντιπάλους τους στα προκριματικά του Champions League στο πόλο Ανδρών έμαθαν οι ΝΟ Βουλιαγμένης και Υδραϊκός!

Ο ΝΟΒ κληρώθηκε στο B υπογκρούπ που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη με διοργανώτρια την Όρβοσι), μαζί με την Μπρέσια των Άγγελου Βλαχόπουλου, Δημήτρη Νικολαΐδη και Μάρο Γιόκοβιτς, την τουρκική ΕΝΚΑ που παίζει ο Χριστόδουλος Κολόμβος και την έμπειρη Οραντέα από τη Ρουμανία.

Γίνεται αντιληπτό πως για να συνεχίσει ο ΝΟΒ θα πρέπει να αποκλείσει τη Μπρέσια (πανίσχυρη φέτος θέλει να χτυπήσει την Προ Ρέκο με τις μεταγραφές που έχει κάνει), κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο αν και η ομάδα της Βουλιαγμένης φέτος ενισχύθηκε αλλά είναι πολύ δύσκολο το έργο της.

Ο Υδραϊκός κληρώθηκε στο Β’ υπογκρούπ που θα λάβει χώρα στις Συρακούσες της Ιταλίας.

Αντίπαλοί της ομάδας του Μάκη Βολτυράκη που παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League και για δεύτερη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (είχε λάβει μέρος στο Euro Cup της σεζόν 2018-19) είναι η Ζόλνοκ από την Ουγγαρία που απέκτησε τον Σέρβο σούπερ σταρ Φιλίποβιτς που ήταν στην Προ Ρέκο, η Μλάντοστ από την Κροατία που ενισχύθηκε και με τον Άντρο Μπούσλιε και η Πεΐ Ντε από την Γαλλία. Φαβορί για την πρωτιά φυσικά είναι οι Ούγγροι και οι Κροάτες.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 11-15 Νοεμβρίου και δύο ομάδες συνολικά (μία από τα γκρουπ Α1 – Α2, μία από τα γκρουπ Β1 – Β2) θα κερδίσουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι πρώτες ομάδες των γκρουπ των Συρακουσών θα παίξουν έναν «τελικό» πρόκρισης, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις δύο πρώτες από το γκρουπ της Βουδαπέστης.

Όλες οι άλλες ομάδες (16) θα παίξουν μεταξύ τους παιχνίδια με σκοπό να γίνει η κατάταξή τους στην κλήρωση του Euro Cup, στο οποίο θα περάσουν (όλες σύμφωνα με την ανακοίνωση της LEN).

Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους όπως και οι Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Σπαντάου (Γερμανία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ανόβερο (Γερμανία), Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο).

Οι προκριματικοί όμιλοι

Group A1 (Συρακούσες)

Ορτίτζια (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)

Group A2 (Συρακούσες)

Σόλνοκ (Ουγγαρία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Πεΐ Ντε (Γαλλία), Υδραϊκός (Ελλάδα)

Group B1 (Βουδαπέστη)

Όρβοσι (Ουγγαρία), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Ραντνίσκι (Σερβία), Τεράσα (Ισπανία), Τουρκουά (Γαλλία)

Group Β2 (Βουδαπέστη)

ΝΟ Βουλιαγμένης (Ελλάδα), Μπρέσια (Ιταλία), ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), Οραντέα (Ρουμανία)