Ήττα για Σπαντάου στον πέμπτο τελικό (7-5)

Η Σπαντάου, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ηττήθηκε 7-5 από το Ανόβερο στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ του Γερμανικού πρωταθλήματος και έχασε τον τίτλο.

Ήττα για Σπαντάου στον πέμπτο τελικό (7-5)

Ύστερα από τέσσερα σερί πρωταθλήματα Γερμανίας, η Σπαντάου…έπεσε από το θρόνο της. Οι Βερολινέζοι στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ του Γερμανικού πρωταθλήματος ηττήθηκαν 7-5 από το Ανόβερο που πήρε τον τίτλο με 3-2 νίκες και πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα ύστερα από 25 χρόνια. Θυμίζουμε πως οι πρωταθλητές προηγήθηκαν στη σειρά με 2-0, η Σπαντάου επέστρεψε ισοφαρίζοντας σε 2-2 αλλά σήμερα το βράδυ (2/6) το Ανόβερο πήρε τον τελευταίο αγώνα της σειράς. Έτσι η Σπαντάου θα ταξιδέψει στη Γένοβα για το ματς με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη, έχοντας χάσει φέτος και το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο στη Γερμανία.

Το Ανόβερο (δυο φορές το κέρδισε φέτος ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) προηγήθηκε στον σημερινό τελικό με 3-0 σε μια πρώτη περίοδο όπου δεν πήγε τίποτα καλά για τη Σπαντάου. Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο οκτάλεπτο με τη φιλοξενούμενη ομάδα να μειώνει σε 3-1 αλλά ακολούθησαν δυο γκολ από το Ανόβερο που ξέφυγε 5-1 για να κλείσει το ημίχρονο με γκολ των Βερολινέζων (5-2). Ο Ράντοβιτς στην τρίτη περίοδο έκανε το 6-2 αλλά έχουμε πει πολλές φορές πως η Σπαντάου δεν τα παρατάει ποτέ. Με δυο γκολ των Πιέσιβατς, Γκιέλεν μείωσε σε 6-4 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Μάλιστα στην τελευταία περίοδο είχε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να μειώσει στο γκολ αλλά έπεσε πάνω σε έναν καταπληκτικό Λούκα Σούσιτς, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και κράτησε τη διαφορά στα δυο τέρματα για να έρθει ο Μπργκούλιαν και να…τελειώσει τη Σπαντάου. Ο πολύπειρος Μαυροβούνιος κι ενώ απέμεναν 2.45 για το φινάλε με απίθανο τέρμα έγραψε το 7-4 και ουσιαστικά «καθάρισε» τον τελικό. Η Σπαντάου απλά μείωσε στο φινάλε σε 7-5 κι έχασε τον τίτλο.

Πήγαινε για το 37 στα 40!

Η Σπαντάου είναι παντοδύναμη στη Γερμανία όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Είναι χαρακτηριστικό πως πήρε τίτλο το 1979 κι έκτοτε έχει χάσει το πρωτάθλημα μόλις τέσσερις φορές με τη φετινή! Το 1993 και φέτος από το Ανόβερο, το 2006 από την Κάνστατ και πριν από πέντε χρόνια από τη Ντούισμπουργκ!