Σκληρό καρύδι η Σπαντάου

Η Σπαντάου επέστρεψε και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα στη Γερμανία στον πέμπτο τελικό.

Σκληρό καρύδι η Σπαντάου

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού την επόμενη Πέμπτη στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Γένοβα, κέρδισε στον τέταρτο τελικό στο Βερολίνο με 8-6 το Ανόβερο και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2.

Θυμίζουμε πως η Σπαντάου είχε χάσει τους δυο πρώτους τελικούς και τώρα κυνηγάει την ολική ανατροπή. Το Σάββατο το βράδυ είναι προγραμματισμένος ο πέμπτος τελικός στο Ανόβερο. Πέντε ημέρες δηλαδή πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στη Γένοβα. Μάλιστα ο αγώνας με τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι ο πρώτος χρονικά του final 8. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει μια εβδομάδα επιπλέον ξεκούραση από τους Γερμανούς.

Για αυτό άλλωστε και όλοι στο λιμάνι ήθελαν πάση θυσία να...τελειώσουν τη σειρά με τη Βουλιαγμένη στους τρεις αγώνες. Για να αφοσιωθεί η ομάδα μόνο στον προημιτελικό με τη Σπαντάου στις 7 Ιουνίου. Οι Γερμανοί εδώ και δέκα ημέρες...σκοτώνονται για τον τίτλο, η σειρά πήγε στο 2-2 και το Σάββατο έχουν μπροστά τους έναν ακόμη τελικό στο Ανόβερο που δεν θέλει να χάσει τον τίτλο. Για την ιστορία του τέταρτου τελικού, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Σπαντάου μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 4-1 στην πρώτη περίοδο και στο ημίχρονο ήταν μπροστά 5-3 ελέγχοντας την αναμέτρηση.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, σημειώθηκαν τέσσερα γκολ αλλά και πάλι η διαφορά δεν έκλεισε (7-5). Στην τελευταία περίοδο, έσπασαν καρδιές με το Ανόβερο να μειώνει σε 7-6 αλλά τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Σταμ, ο οποίος τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του τέταρτου τελικού διαμόρφωσε το τελικό 8-6, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για τη Σπαντάου που θα κυνηγήσει το Σάββατο την ανατροπή των ανατροπών για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας.

Θυμίζουμε πως το Ανόβερο πήρε τους δυο πρώτους τελικούς (10-7, 11-7) για να...απαντήσει η Σπαντάου (9-6, 8-6).

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-2, 2-2, 1-1.

Σπαντάου: Νεγκρεάν 2, Σταμ 2, Πιέσιβατς 2, Ντέντοβιτς 1, Ρέστοβιτς 1.

Ανόβερο: Μπργκούλιαν 2, Ράντοβιτς 2, Μπαν 1, Σέκουλιτς 1.