Σε καραντίνα η Εθνική ομάδα πόλο της Κροατίας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Κροάτης διεθνής Άντε Βουκίσεβιτς και πλέον η Εθνική Κροατίας είναι σε καραντίνα.

Σε καραντίνα η Εθνική ομάδα πόλο της Κροατίας

Σε καραντίνα βρίσκονται όλα τα μέλη της Εθνικής Ανδρών πόλο της Κροατίας, καθώς ανιχνεύθηκε θετικό δείγμα στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, θετικός βρέθηκε ο Κροάτης διεθνής Άντε Βουκίσεβιτς, μετά από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν άπαντες στη «Χρβάτσκα», στο προπονητικό κέντρο, στο νησί της Κόρτσουλα, όπου έκαναν την προετοιμασία τους οι Κροάτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Βουκίσεβις κόλλησε τον ιό ερχόμενος σε επαφή με άτομα εκτός της εθνικής Κροατίας, τα οποία είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Οι προπονήσεις της Εθνικής πόλο της Κροατίας διακόπηκαν αμέσως μετά την ανίχνευση του θετικού δείγματος, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν όλα τα μέλη της, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Κροατικής Επιδημιολογικής Υπηρεσίας και του διευθυντή του Κροατικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Κρούνοσλαβ Τσάπακ.

Σε δηλώσεις του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κροατίας, Ίβιτσα Τούτσακ, διέψευσε κατηγορηματικά πως οι Κροάτες διεθνείς είχαν πάει σε πάρτι γενεθλίων στις 6 Αυγούστου στην πόλη Κόρτσουλα, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο. Ο Τούτσακ εξήγησε πως η Εθνική συγκεντρώθηκε τρεις ημέρες αργότερα στο νησί Κόρτσουλα και συγκεκριμένα το απόγευμα της 9ης Αυγούστου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ίβιτσα Τούτσακ, εξιστόρησε τα γεγονότα: «Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, δώσαμε έναν αγώνα επίδειξης σε μια αυτοσχέδια πισίνα στη θάλασσα, στο νησάκι Βέλα Στούπα, κόντρα σε ομάδα παλαιμάχων. Είχαμε εν συνεχεία μια σύντομη συγκέντρωση, που περιλάμβανε μεσημεριανό γεύμα για την Εθνική ομάδα, στο ύπαιθρο.

Αμέσως μετά το γεύμα, η Εθνική επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Την Τρίτη 11 Αυγούστου, δώσαμε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Εθνικής Νέων, όχι στη θάλασσα, αλλά στην πισίνα, στην Κόρτσουλα.

Την Παρασκευή, 14 Αυγούστου, κι ενώ έως τότε κανένας από τους παίκτες μας δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα, πληροφορηθήκαμε ότι κάποια άλλα άτομα εκτός της Εθνικής ομάδας, τα οποία όμως είχαν έλθει σε επαφή μαζί μας, ήταν θετικά. Τότε, λειτουργήσαμε άμεσα και υπεύθυνα διακόπτοντας τις προπονήσεις. Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο το πρωί, στις 15 Αυγούστου, σε συμφωνία με την Ομοσπονδία και την Επιδημιολογική Υπηρεσία, θέσαμε όλη την εθνική ομάδα υπό αυστηρή απομόνωση, καθώς δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε».