Πόλο: Ο ρόλος του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς στο χρυσό της Σερβίας στο Ρίο!

Η Εθνική Σερβίας στο πόλο ανδρών, πριν από τέσσερα χρόνια στο Ρίο δεν είχε ξεκινήσει καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά έφτασε μέχρι το τέλος και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Ο αρχηγός Φίλιπ Φιλίποβιτς εξήγησε το ρόλο που έπαιξε σε εκείνη την πορεία ο Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς.

Πόλο: Ο ρόλος του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς στο χρυσό της Σερβίας στο Ρίο!

Μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, η σπουδαία γενιά των Σέρβων, που εδώ και μια δεκαετία έχει κατακτήσει τα πάντα, δεν είχε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ούτε στο Πεκίνο, ούτε στο Λονδίνο.

Στο Ρίο λοιπόν, η Σερβία δεν είχε ξεκινήσει...ζεστή και μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τη Βραζιλία (είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με την Εθνική μας και την Ουγγαρία) στη φάση των ομίλων, υπήρχε απογοήτευση όπως είπε και ο αρχηγός της ομάδας, Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν επισκέφθηκε την αποστολή στο Ολυμπιακό χωριό, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς.

Μάλιστα ο Φιλίποβιτς, ο οποίος έφυγε από την Προ Ρέκο και συνεχίζει την καριέρα του στη Ζόλνοκ, αποκάλυψε τι τους είπε ο κόουτς.

«Τι πρόσωπα είναι αυτά; Τι κάνετε; Πιστεύω σε εσάς. Θα κερδίσετε το χρυσό μετάλλιο. Το ξέρω. Δεν θέλω να βλέπω αυτά τα πρόσωπα. Δεν χάσατε τίποτα. Απλά αυτή την πρώτη εβδομάδα, δεν έχετε δείξει τις πραγματικές σας δυνατότητες. Πιστέψτε με. Όλα θα αλλάξουν τη δεύτερη εβδομάδα των Αγώνων. Δεν είμαι ο προπονητή σας, αλλά παιδιά, πρέπει να με πιστέψετε».

Ο διεθνής αριστερόχειρας υποστήριξε λοιπόν πως αυτή η κουβέντα με τον Τζόρτζεβιτς άλλαξε πολλά μέσα στην ομάδα και τις επόμενες μέρες, έφτασε με άνεση στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κερδίζοντας στον τελικό την κάτοχο του τίτλου από το Λονδίνο (2012) Κροατία.