Σταμάτησε από την Εθνική η Κούβδου

Η 29χρονη αθλήτρια τερματίζει τη θητεία της με τη "γαλανόλευκη" ύστερα από 11 χρόνια προσφοράς με το εθνόσημο.

Σταμάτησε από την Εθνική η Κούβδου

Η στιγμή του αποχωρισμού μιας μεγάλης αθλήτριας από την Εθνική ομάδα, αποτελεί πάντοτε σημείο αναφοράς, ξεχωριστό γεγονός στην αθλητική της διαδρομή. Η Έλενα Κούβδου τερματίζει σήμερα (21/5), ανήμερα της γιορτής της, μια σπουδαία 11χρονη καριέρα στις Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης, με κορυφαία ασφαλώς την κατάκτηση της κορυφής του Κόσμου το 2011 στη Σαγκάη.

Η ίδια, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Ξεκινώντας 14 χρονών στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, η Εθνική ομάδα ήταν για εμένα ένα όνειρο, που κατάφερα να πραγματοποιήσω. Είχα την τιμή να είμαι μέλος αυτής της ομάδας για 11 χρόνια, εκεί γνώρισα άξιους ανθρώπους, έζησα σπουδαία πράγματα, πήρα μαθήματα ζωής και για αυτή την ομάδα έμαθα πώς να δίνω το είναι μου και την ψυχή μου.

Είχα την τιμή με αυτή την ομάδα να ζήσω συγκλονιστικές στιγμές όπως αυτή του να ακούς τον εθνικό μας ύμνο και να βλέπεις την σημαία μας στην κορυφή. Μετά από όλα αυτά μπορώ να πω ότι φεύγω γεμάτη, χαρούμενη και νιώθω τυχερή και ευλογημένη που τα έζησα.

Ξεκινώντας, λοιπόν, τον αθλητισμό, δεν ήξερα τι θα ακολουθήσει ούτε που μπορώ να φτάσω, απλώς το ονειρευόμουνα, το ήθελα πολύ, το πάλεψα και τα κατάφερα, εύχομαι στην ομάδα μου να συνεχίσει να ονειρεύεται, να το θέλει πολύ, να μην τα παρατάει και είμαι σίγουρη ότι μπορεί να κατακτήσει όποιο στόχο και αν θέσει.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκα και όσους στήριζαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτής της ομάδας”.

Μορφέσης: “Παράδειγμα για τις νεότερες η Έλενα”

Από την πλευρά του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης θέλησε να τονίσει τα ακόλουθα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ: “Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους, όσους ασχολούνται με την Εθνική ομάδα για χρόνια, η αποχώρηση ενός αθλητή. Αθλήτριες με προσωπικότητα και προσφορά, όπως η Έλενα, θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές στο άθλημα.

Είμαι ευτυχής που μαζί ζήσαμε μεγάλες στιγμές, φτάνοντας στην κορυφή του Κόσμου και της Ευρώπης. Την ευχαριστώ για όλα αυτά, της εύχομαι τα καλύτερα στην επαγγελματική της καριέρα και η δικιά μου πρόταση είναι να μείνει μαζί μας στο τιμ της Εθνικής ομάδας, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της”.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ