ΚΟΕ: Οι προτάσεις για τις ομαδικές προπονήσεις και το αίτημα για τα προαγωνιστικά

Επιστολή στον Γιώργο Μαυρωτά έστειλε η ΚΟΕ κάνοντας γνωστές τις προτάσεις της για τις ομαδικές προπονήσεις και τις προπονήσεις επαφής, στα αθλήματα της Υδατοσφαίρισης και της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης.

ΚΟΕ: Οι προτάσεις για τις ομαδικές προπονήσεις και το αίτημα για τα προαγωνιστικά

Όπως τονίζει στην επιστολή της η ΚΟΕ, πέρα από τα μέτρα που προτείνονται, ισχύουν και εκείνα που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τις ατομικές προπονήσεις των αθλημάτων της.

Η Υγειονομική Επιτροπή της ΚΟΕ, με αφορμή την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από 1η Ιουνίου, λόγω τη φθίνουσας πορείας εξάπλωσης του κορονοϊού, προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα επανεκκίνησης των προπονήσεων στις προαγωνιστικές ηλικίες (9-12 ετών), καθώς και την αύξηση του μέγιστου αριθμού που μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα σε μια διαδρομή πισίνας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

κ. Γεώργιο Μαυρωτά

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Σε απάντηση του από 25/5/2020 ηλεκτρονικού εγγράφου σας, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Κ.Ο.Ε. για τις ομαδικές προπονήσεις και τις προπονήσεις επαφής, για τα αθλήματα της Υδατοσφαίρισης και Καλλιτεχνικής/Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι πέρα από αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στις πιο κάτω προτάσεις, ισχύουν και αυτά που έχουν γνωστοποιηθεί με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τις προπονήσεις των αθλημάτων μας και αναφέρονται στην ατομική προπόνηση των αθλητών-τριών.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Προπόνηση με μπάλα

1. Συνασκήσεις των αθλητών με την μπάλα

2. Σουτ στον τερματοφύλακα

3. Ασκήσεις τακτικής

4. Απαγορεύεται η διεξαγωγή προπονητικών διπλών μεταξύ δύο διαφορετικών ομάδων

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ/ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εκτέλεση ασκήσεων ή τεχνικής σε εξειδίκευση, δεξιότητα και χορογραφίες σε ομαδικό επίπεδο.

Και για τα δύο αθλήματα θα έχει προηγηθεί ο Ιατρικός έλεγχος και η παρακολούθηση της υγείας των αθλητών-τριών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Υγείας της Γ.Γ.Α. περί ομαδικών αθλημάτων.

Η Υγειονομική Επιτροπή της Κ.Ο.Ε., με αφορμή την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από 1/6/2020 και της επιπλέον χαλάρωσης των μέτρων (λειτουργία πολυκαταστημάτων, εστίαση, τουρισμός κ.λ.π), τα οποία οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στη φθίνουσα πορεία της εξάπλωσης του Κορωνοιού, προτείνει όπως εξετασθεί από την Επιτροπή Υγείας της Γ.Γ.Α. η δυνατότητα :

α) της επανεκκίνησης των προπονήσεων για τους αθλητές-τριες των προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών) οι οποίοι αν παραμείνουν ανενεργοί μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα υπάρχει απώλεια μεγαλύτερη του 50%-60%.

Αυτό θα έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά, αφενός μεν τη ροή της συνεχούς ανατροφοδότησης με νέους αθλητές-τριες στις αγωνιστικές κατηγορίες, αφετέρου την οικονομική κατάσταση των σωματείων.

β) την αύξηση του μέγιστου αριθμού των αθλητών-τριών που μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα σε μία διαδρομή.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία προς όφελος του αθλητισμού».