Την Τρίτη (26/5) η κηδεία του Ηλία Δαμάσκου

Την Τρίτη (26/5) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ηλία Δαμάσκου, πρωταγωνιστή με το σκουφάκι του Ολυμπιακού αλλά και των εθνικών ομάδων για δύο τουλάχιστον δεκαετίες.

Την Τρίτη (26/5) η κηδεία του Ηλία Δαμάσκου

Την Τρίτη 26 Μαΐου στις 12:30 στο Γ' Κοιμητήριο Νίκαιας κηδεύεται ο Ηλίας Δαμάσκος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 67 ετών.

Ο Πειραιώτης Ηλίας Δαμάσκος, αδελφός του Περικλή, υπήρξε πρωταγωνιστής με το σκουφάκι του Ολυμπιακού αλλά και των εθνικών ομάδων για δύο τουλάχιστον δεκαετίες.

Ήταν πρωταθλητής στην κλασική κολύμβηση στα αγωνίσματα του προσθίου στυλ, ενώ αγωνίστηκε με επιτυχία στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού και στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Ήταν παντρεμένος με τη Βαρβάρα και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αργυρώ.

Τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και ζούσε με την οικογένειά του στην Κινέττα.

Ο Ηλίας Δαμάσκος αντιλήφθηκε καθυστερημένα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και εισήλθε στο νοσοκομείο, όπου μέσα σε 20 περίπου ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, όταν πληροφορήθηκε την απώλεια του σπουδαίου αυτού ανθρώπου και αθλητή, τόνισε:

«Ο Ηλίας έγραψε τη δική του ιστορία στην κλασική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Ήταν εξαίρετος άνθρωπος και σπουδαίος αθλητής. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας