Πόλο: Αντίο από τον σπουδαίο Τίμπορ Μπένετεκ!

Ο Ούγγρος Τίμπορ Μπένετεκ, ένας θρύλος της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, που τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προπονητής, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το άθλημα και είναι άγνωστο το πότε κι εάν θα επιστρέψει!

Πόλο: Αντίο από τον σπουδαίο Τίμπορ Μπένετεκ!

Ο Τίμπορ Μπένετεκ, ένας από τους καλύτερους πολίστες της Ουγγαρίας και φυσικά όλων των εποχών, ο οποίος πέρασε για μια τριετία και από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας του δεν θα ασχολείται πλέον επαγγελματικά με το άθλημα.

«Αποχωρώ από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το πόλο και τα επόμενα χρόνια, θα συμμετάσχω ως απλός φίλαθλος στη ζωή του ουγγρικού πόλο.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω την ομάδα της Ουίπεστ, για τα τριάμισι χρόνια που πέρασα στο κλαμπ, κατά τη διάρκεια των οποίων έλαβα πολλή αγάπη, υποστήριξη και εμπιστοσύνη από τους ηγέτες του συλλόγου, ειδικά από τον πρόεδρο Πέτερ Λόβας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους νέους αθλητές που κατάφερα να διδάξω. Μου άρεσε πολύ να είμαι προπονητής. Είχα σχεδόν την ίδια χαρά, όταν και έπαιζε πόλο. Είμαι περήφανος για την ομάδα με την οποία συνεργάστηκα.

Συνολικά, μπορώ να πω ότι τόσο ως ομοσπονδιακός τεχνικός όσο και ως προπονητής στους νέους, έκανα ό, τι μπορούσα, δυστυχώς, δεν μπόρεσα να κερδίσω τα πάντα, αλλά δεν θέλω να ακούγομαι και να είμαι στεναχωρημένος.

Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση εκτός από αυτήν την ανακοίνωση. Οι λόγοι είναι προσωπικοί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τίμπορ Μπένετεκ.

Ο 48χρονος έπαιξε πόλο στις Ουίπεστ, Ρόμα, Προ Ρέκο και Χόνβεντ.

Είναι ένας από τους λίγους παίκτες στην ιστορία της υδατοσφαίρισης που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με την φοβερή και τρομερή ομάδα της Ουγγαρίας (2000, 2004, 2008).

Παίζοντας για την Ουγγαρία, κέρδισε ακόμη το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του 2003, τον Ευρωπαϊκό τίτλο το 1997, τα χρυσά μετάλλια στο World League (2003, 2004) και το Παγκόσμιο Κύπελλο της FINA (1995) και πολλά ασημένια και χάλκινα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Για τρεις σερί σεζόν ήταν ο κορυφαίος πολίστας στην Ουγγαρία (1992, 1993, 1994) ενώ αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της χώρας του και το 2002.

Ο Μπένετεκ έχει πέντε Champions League με τις Ουίπεστ (1994) και Προ Ρέκο (2007, 2008, 2010, 2012), 1 LEN EURO CUP με την Ουίπεστ (1993), πέντε Σούπερ Καπ Ευρώπης με τις Ουίπεστ (1994), Προ Ρέκο (2007, 2008, 2010, 2012), έξι πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα σούπερ καπ Ουγγαρίας, επτά πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Ιταλίας αλλά και έναν τίτλο στην Αδριατική Λίγκα, όταν η Ρέκο είχε δηλώσει συμμετοχή τη σεζόν 2011-12.

Αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας μετά το Πεκίνο (2008) και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ τέσσερα χρόνια μετά σταμάτησε να παίζει και πόλο. Ολοκλήρωσε την καριέρα του φορώντας το σκουφάκι της σπουδαίας Προ Ρέκο.

Από το 2013 έως το 2016, ο Μπενετεκ ήταν προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας ενώ για δυο σεζόν κι ενώ ακόμη έπαιζε πόλο στην Προ Ρέκο, ήταν μέλος του τιμ, ως συνεργάτης του Ντένες Κέμενι.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μπένετεκ, στην προπονητική του καριέρα ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Βαρκελώνη.

Από το 2018 έως και σήμερα ήταν προπονητής της Ουίπεστ.