Λέανδρος: «Θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για κοινή προετοιμασία»

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο Νέων Γυναικών δεν θα διεξαχθεί φέτος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Λέανδρος μίλησε για τους προβληματισμούς που υπάρχουν για την επόμενη μέρα.

Λέανδρος: «Θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για κοινή προετοιμασία»

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο στην κατηγορία των Νέων Γυναικών δεν θα διεξαχθεί φέτος και ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας, Στέφανος Λέανδρος, μίλησε για τους προβληματισμούς που υπάρχουν για την επόμενη μέρα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι δύο προπονητές από το εξωτερικό θέλουν να φέρουν τις ομάδες τους στη χώρα μας για κοινή προετοιμασία.

«Στις επαφές που έχω με τους προπονητές άλλων εθνικών ομάδων διαπιστώνω φυσικά ότι είναι όλοι στην ίδια κατάσταση. Θα πρέπει να σας αποκαλύψω ότι δύο από αυτούς επιθυμούν, όταν φυσικά χαλαρώσουν τα μέτρα και επιτραπούν οι προπονήσεις και οι μετακινήσεις, να έρθουν στην Ελλάδα για κοινή προετοιμασία.

Με τα κορίτσια που προορίζονται για τη φετινή εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών δεν έχω άμεση επαφή, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ένα συγκεκριμένο γκρουπ. Παρακολουθώ όμως την πορεία της κατάστασής τους μέσω των προπονητών τους στις ομάδες τους. Στις επικοινωνίες μας αυτές, όπως είναι φυσικό, γίνομαι δέκτης των προβληματισμών των σωματειακών προπονητών.

Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη συνέχεια, αν θα γίνουν και πώς θα εξελιχθούν τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Διότι θα πρέπει να υπάρξει και μια περίοδος προσαρμογής, ενώ υπάρχει κίνδυνος και για τυχόν τραυματισμούς.

Επίσης προβληματίζονται πώς μπορούν να απασχολήσουν τις αθλήτριές τους δημιουργικά μέχρι την επάνοδο στις κανονικές προπονήσεις. Γιατί είναι με σχεδόν δεμένα τα χέρια. Επίσης, πώς θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και πώς θα γίνει ο νέος προγραμματισμός.

Εκφράζουν ανησυχίες εξάλλου για τους χώρους προπόνησης, δηλαδή τα κολυμβητήρια. Πότε και με ποιον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα αυτά να φιλοξενήσουν και πάλι τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων. Και με ποιες προδιαγραφές.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας για τις αθλήτριες δεν θα είναι απλό, αν δεν τους δοθεί αρκετός χρόνος για να μπορέσουν να προετοιμαστούν σωστά», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νέων Γυναικών, Στέφανος Λέανδρος.