Ασημάκη: Ο τελικός στη Σαγκάη, "La Casa de Papel" και το παστίτσιο (vid)

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της LEN στην ενότητα meet our heroes, never give up. Η αρχηγός της Εθνικής και φουνταριστή του Ολυμπιακού μίλησε για το αγαπημένο της φαγητό, τραγούδι, τηλεοπτική σειρά και το ματς που ξεχωρίζει.

Ασημάκη: Ο τελικός στη Σαγκάη, "La Casa de Papel" και το παστίτσιο (vid)

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της LEN στην ενότητα meet our heroes, never give up. Η αρχηγός της Εθνικής και φουνταριστή του Ολυμπιακού μίλησε για το αγαπημένο της φαγητό, τραγούδι, τηλεοπτική σειρά και το ματς που ξεχωρίζει.

Η έμπειρη πολίστρια ξεχωρίζει τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαγκάη, πριν από εννέα χρόνια όπου η Εθνική μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αγαπημένο της τραγούδι είναι το unstoppable της Sia ενώ σε ερώτηση για το αγαπημένο της φαγητό, απάντησε το παστίτσιο.

Το «casa de papel» είναι η αγαπημένη της τηλεοπτική σειρά ενώ σε ερώτηση για το τι θα κάνει όταν τελειώσει η πανδημία, απάντησε πως θα αγκαλιάσει τους δικούς της ανθρώπους και θα πέσει επιτέλους στο νερό.

Προ ημερών η Αλεξάνδρα Ασημάκη είχε μιλήσει στην ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας και μεταξύ άλλων είχε δηλώσει:

«Είναι μα πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον πλανήτη. Δεν έχει σύνορα και έχει επηρεάσει για τα καλά την καθημερινότητά μας. Οι σύγχρονες γενιές γνωρίζουν μια τέτοια πανδημία για πρώτη φορά.

Το θετικό σε αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση είναι πως η Ελλάδα αντέδρασε έγκαιρα και σωστά, απ’ ό,τι δείχνουν και τα αποτελέσματα.

Είμαστε σε καλό μονοπάτι, καθώς αποδίδουν τα μέτρα. Ελπίζω να βγούμε αλώβητοι. Φυσικά συμπαραστεκόμαστε στις χώρες που περνούν τη μεγαλύτερη δοκιμασία και έχουν πολλά θύματα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Αν μπορούμε να πούμε ότι θα βγει και κάτι καλό από αυτήν την περιπέτεια είναι πως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Νοιαζόμαστε για τον πλησίον μας. Κι όλοι πρέπει να αντιδράσουμε σαν μία ομάδα για να μπορέσουμε να βγούμε όσο πιο σύντομα γίνεται από όλο αυτό.

Έγινε μια τεράστια ανατροπή, μεταφέρθηκαν όλα. Κι είναι αλήθεια ότι υποστήκαμε ένα σοκ. Όλοι εμείς ζούμε για τον αθλητισμό, τα δίνουμε όλα, είναι το οξυγόνο μας. Όμως, πλέον αυτό που προέχει είναι η υγεία.

Μοιραία, λοιπόν, ήρθε και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και σωστά έγινε η μετάθεσή τους για του χρόνου το καλοκαίρι. Σίγουρα, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας.

Βαδίζαμε σωστά και ένιωθα αισιόδοξη πως θα πετυχαίναμε το στόχο για συμμετοχή στο Τόκιο. Μπορούσαμε, αλλά και μπορούμε ακόμα. Δεν αλλάζει ο στόχος. Παραμένει ο ίδιος.

Ξέρετε, πολλές φορές, ακόμα και το πιο αρνητικό φαινόμενο μπορείς να το διαχειριστείς ανάλογα και, -αφού φυσικά το έχεις καταπολεμήσει πρώτα- να το γυρίσεις υπέρ σου. Έτσι σε κάνει μεγάλο άνθρωπο, αθλητή, μεγάλη ομάδα. Έτσι κι εμείς θα το χειριστούμε και μπορεί αυτή η αναβολή να αποβεί υπέρ μας.

Να το εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε ακόμα καλύτερες. Ειδικά για μένα ήταν μια περίεργη χρονιά η φετινή κι όλα όσα έχουν συμβεί με ωριμάζουν ακόμα περισσότερο.

Γυμνάζομαι πλέον στο σπίτι και ακολουθώ τους κανόνες κατά γράμμα. Μας λείπει, βέβαια, το νερό. Κρατάμε διαδικτυακή επαφή με τον προπονητή και τις παίκτριες στην Εθνική ομάδα. Σκέπτομαι, φυσικά, την πρώτη μέρα που θα ξανακάνουμε κανονική προπόνηση.

Μέχρι τότε, εκτός από γυμναστική, γεμίζουμε τον χρόνο μας στο σπίτι με τα πρόσωπα που αγαπάμε και κάνουμε πράγματα που μας λείπουν όταν έχουμε υποχρεώσεις (και θεωρούνταν για μας πολυτέλεια). Για παράδειγμα μαγειρική, που μου αρέσει πολύ».

Δείτε το βίντεο