Πόλο: Υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων και οι αθλητές

Υπέρ της συνέχισης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στο πόλο τάχθηκε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) με ανακοίνωσή του.

Πόλο: Υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων και οι αθλητές

Υπέρ της συνέχισης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στο πόλο τάχθηκε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Τόσο η Ελλάδα , όπως και όλος ο πλανήτης , γνώρισε και γνωρίζει, όλο αυτό το διάστημα, πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού covid-19.Οι επιπτώσεις στην ζωή όλων μας πολλές.

Τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας οδήγησαν στην διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας παγκοσμίως και στην αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων καθώς και άλλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Στα πλαίσια αυτά διακόπηκαν και τα εθνικά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης καθώς και η διοργάνωση του κυπέλλου γυναικών. Η εισήγηση της ΚΟΕ, όπως αυτή αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής στις 21/4, είναι να συνεχιστεί η διαδικασία των διοργανώσεων αυτών. Ωστόσο για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης θα ζητηθεί η γνώμη των σωματείων.

Ως Σύνδεσμος Ελλήνων αθλητών υδατοσφαίρισης θεωρούμε ότι σ ένα τέτοιο ζήτημα η γνώμη των ίδιων των αθλητών πρέπει να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο ΣΕΑΥ επιθυμεί την συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, πάντα βέβαια με γνώμονα τα μέτρα άρσης της απαγόρευσης τους, όπως αυτά ορίζονται από την πολιτεία. Ως αθλητές θεωρούμε πώς είναι επιτακτική η ανάγκη συνέχισης των πρωταθλημάτων.

Το αντίθετο θα υποβάθμιζε την εικόνα και το κύρος του ίδιου του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, πού όλοι τόσο πολύ αγαπάμε, καθώς και τον κόπο των ίδιων των αθλητών της που θέλουν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια της φετινής χρόνιας και να ολοκληρωθεί η σεζόν. Επίσης η μη συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων αυτής της αγωνιστικής περιόδου θα ήταν επιζήμια και για τις εθνικές μας ομάδες.

Μάλιστα με την μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων για το 2021 οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών έχουν μπροστά τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο τα προολυμπιακά τουρνουά. Μια τόσο μεγάλη αποχή απ την αγωνιστική δράση, που θα δημιουργούσε η μη ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μέχρι την έναρξη της επόμενης, θα ήταν επιζήμια για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών μας.

Ως Σύνδεσμος Ελλήνων Υδατοσφαιριστών θεωρούμε πώς όλα τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψιν στην απόφαση συνέχισης της αγωνιστικής δράσης της περιόδου 2020-2021. Σαφώς κατανοούμε την κατάσταση και προσαρμοζόμαστε, όπως όλοι άλλωστε στα νέα δεδομένα, και στις αρχές του κράτους . Υπερασπιζόμαστε όμως και τα δικαιώματα και την προσπάθεια των ίδιων των αθλητών, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά».