Πόλο: Προπονητές και παίκτες στην Ιταλία ζητάνε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα

Υπέρ της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων τάχθηκαν με ανοιχτή επιστολή τους προπονητές και παίκτες στην Ιταλία.

Πόλο: Προπονητές και παίκτες στην Ιταλία ζητάνε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα

Υπέρ της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων τάχθηκαν με ανοιχτή επιστολή τους προπονητές και παίκτες στην Ιταλία.

Στην Ιταλία τις τελευταίες μέρες παίκτες και προπονητές, πιέζουν έτσι ώστε να μην διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα!

Μάλιστα συγκεντρώθηκαν υπογραφές και εστάλη ανοιχτή επιστολή στην Ιταλική Ομοσπονδία και στον πρόεδρο Πάολο Μπαρέλι, ο οποίος είναι και πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Οι παίκτες και οι προπονητές ζητάνε φυσικά να μην διακοπούν αυτή τη στιγμή τα πρωταθλήματα και όταν το επιτρέψει η κυβέρνηση να... πέσουν στο νερό και να συνεχιστούν οι αγώνες. Να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Το πως θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα δεν είναι δυνατό να απαντηθεί αυτή τη στιγμή, ωστόσο η πλειοψηφία του αθλήματος στην Ιταλία δεν θέλει να ακούει, αυτή τη στιγμή, για οριστική διακοπή.

«Από τη στιγμή τα ημερήσια δελτία μιλούν για μειούμενους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, φαίνεται σωστό να υποβάλουμε τις σκέψεις μας για την πιθανή συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας με ιδιαίτερη αναφορά στα πρωταθλήματα που έχουν ανασταλεί λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Μόνο και αποκλειστικά όταν οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές επιτρέψουν την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, πιστεύουμε ότι τα πρωταθλήματα θα μπορέσουν και πάλι να ξεκινήσουν, βρίσκοντας κοινές φόρμουλες και μεθόδους, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την αύξηση των διαθέσιμων ημερομηνιών, μετά και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για φέτος» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή προπονητές και πολίστες στην Ιταλία.

Ανάμεσά τους είναι φυσικά και παίκτες από το εξωτερικό που αγωνίζονται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Στην επιστολή γίνεται λόγος και για τα οικονομικά ζητήματα που θα προκύψουν εάν και εφόσον διακοπούν αυτή τη στιγμή τα πρωταθλήματα, έναν χρόνο μάλιστα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.