Αλέξανδρος Γούνας: «Σοκαρισμένοι οι πρώην συμπαίκτες μου στη Σαβόνα»

Προσοχή και πειθαρχία στα μέτρα πρόληψης που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία για την όσο το δυνατόν συντομότερη καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, συνιστά ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Γούνας.

Αλέξανδρος Γούνας: «Σοκαρισμένοι οι πρώην συμπαίκτες μου στη Σαβόνα»

Προσοχή, πειθαρχία στα μέτρα πρόληψης που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία για την όσο το δυνατόν συντομότερη καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, συνιστά ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Γούνας.

Τι είπε ο άσος των «ερυθρόλευκων» για τους πρώην συμπαίκτες του στην Ιταλική Σαβόνα.

Ο εκ των κορυφαίων σκόρερ στην Ευρώπη, Αλέξανδρος Γούνας αναφέρθηκε και στους πρώην συμπαίκτες του στη Σαβόνα καθώς είχε περάσει από την Ιταλική ομάδα πριν από λίγα χρόνια.

«Μίλησα με πρώην συμπαίκτες μου και τον προπονητή, είναι όλοι καλά, αλλά σοκαρισμένοι. Είναι πολύ επίπονο και τους έχει στοιχίσει ψυχικά. Ελπίζουν -όπως όλοι μας- ότι θα σταματήσουν σύντομα να θρηνούν άλλα θύματα και να ελεγχθεί η κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας Αλέξανδρος Γούνας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Για όλον τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα για μας τους αθλητές, ως προς τον τρόπο που ζούμε και λειτουργούμε, καθώς είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες.

Όμως, η υγεία πάνω απ’ όλα. Και η ουσία είναι να καταφέρουμε να βγούμε όλοι αλώβητοι και υγιείς (κι όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι). Παράλληλα, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά στην καθημερινότητά μου, έχει αλλάξει σημαντικά. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που βγαίνω έξω από το σπίτι. Μόνο όταν είναι απαραίτητο, για ψώνια και για την καθημερινή γυμναστική, που εκτός από αυτή που γίνεται μέσα στο σπίτι, περιλαμβάνει τρέξιμο και ασκήσεις εκτός σπιτιού, κάποιες από τις οποίες εφευρίσκουμε και μόνοι μας.

Είμαστε, φυσικά, πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή μας στον οποίο στέλνουμε κάποια βίντεο για να παρακολουθεί την πορεία μας. Για μας τους αθλητές του υγρού στίβου είναι δύο φορές πιο δύσκολο, διότι είμαστε εντελώς έξω από το ιδιαίτερο περιβάλλον μας, που είναι το νερό.

Θα χρειαστεί, μάλιστα, πιο πολύς χρόνος να επανέλθουμε στην κατάσταση που πρέπει, όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Θεωρώ απολύτως σωστά τα μέτρα που ελήφθησαν και μάλιστα εγκαίρως.

Προέχει η υγεία, είναι το υπέρτατο αγαθό, όλα τα άλλα έπονται, όπως και ο αθλητισμός, που πέρασε αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα.

Όπως σας είπα, είναι σημαντικό να βγούμε χωρίς απώλειες. Είναι αναγκαία και αναπόφευκτα τα μέτρα. Απαραίτητο να υπακούμε στους κανόνες κι εμείς οι αθλητές να δώσουμε το παράδειγμα ώστε να συνετιστούν και όσοι λίγοι το έχουν πάρει αψήφιστα».

«Επιβεβλημένη απόφαση»

Για τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για του χρόνου το καλοκαίρι, ο Γούνας σημείωσε:

«Ήταν επιβεβλημένη απόφαση. Μας ήρθε λίγο απότομο που σταμάτησε η προετοιμασία πάνω στην κορύφωσή της, αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

Οι αθλητές δεν θα μπορούσαν να προετοιμαστούν σωστά υπό αυτές τις συνθήκες για να δώσουν αγώνες μετά από τέσσερις μήνες.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι αυτή η μετάθεση τελικά αποβεί προς όφελός μας. Ελπίζω πως ναι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πολύς χρόνος για καλύτερη προετοιμασία».

Όσο για την καθημερινότητά του αυτό το διάστημα όπου δεν μπορεί να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης, επεσήμανε:

«Διαβάζω πολύ. Βιβλία που αφορούν κυρίως τον άνθρωπο και την εξέλιξή του. Βλέπω σειρές και ντοκιμαντέρ στο “Netflix” μαζί με τη σύντροφό μου που εργάζεται από το σπίτι.

Η επικοινωνία με συγγενείς και φίλους γίνεται πλέον με social network και social media. Δεν υπάρχει καμία πτώση ψυχολογίας. Το νιώθουμε ως μια απαραίτητη μέθοδο προστασίας για να μείνει όρθια η κοινωνία».