Η «Οδύσσεια» του Σέρβου προπονητή, Μίλοραντ Άλεξιτς! (vid, pic)

Καθηλωμένος στο Ουζμπεκιστάν είναι εδώ και τρεις εβδομάδες ο Σέρβος προπονητής πόλο, Μίλοραντ Άλεξιτς. Ακόμη δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η «Οδύσσεια» του Σέρβου προπονητή, Μίλοραντ Άλεξιτς! (vid, pic)

Καθηλωμένος στο Ουζμπεκιστάν είναι εδώ και τρεις εβδομάδες ο Σέρβος προπονητής πόλο Μίλοραντ Άλεξιτς. Ακόμη δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός του Ουζμπεκιστάν στις γυναίκες εδώ και τρεις εβδομάδες προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην Σερβία και στην οικογένειά του.

Ο Άλεξιτς είναι στην Τασκένδη από τις 12 Μαρτίου αλλά δεν έχει μπει στο αεροπλάνο και δίνει «μάχη» μόνος του για να μπορέσει επιτέλους να βρεθεί δίπλα στην οικογένειά του.

Ταξίδεψε στο Ουζμπεκιστάν προκειμένου να προετοιμάσει την Εθνική ομάδα πόλο της χώρας για το Προολυμπιακό Τουρνουά γυναικών που τελικά αναβλήθηκε.

Ο ίδιος μιλώντας σε συμπατριώτες του, παραδέχθηκε πως βρίσκεται σε αδιέξοδο, έχοντας αλλάξει τέσσερις φορές σπίτι ενώ ένα βράδυ το πέρασε και στο αστυνομικό τμήμα, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έμαθα από τα ΜΜΕ για τις πτήσεις προς Μόσχα και Βαρσοβία και πως σχεδιάζεται η επιστροφή των πολιτών της Σερβίας από αυτές τις πόλεις. Το πρόβλημα είναι, από ό, τι ακούω, ότι τα αεροδρόμια θα κλείσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Τώρα, ακόμη κι αν το θέλω, δεν μπορώ να κινηθώ οπουδήποτε. Μου είπαν στην αρχή πως είμαι στη λίστα με αυτούς που θα αποχωρήσουν αλλά ήταν λάθος γιατί εγώ δεν είμαι στην Κωνσταντινούπολη. Είμαι στο Ουζμπεκιστάν.

Απίθανα πράγματα έχουν συμβεί εδώ. Γείτονες έστειλαν στο διαμέρισμά μου την αστυνομία και πέρασα ακόμη και μερικές ώρες στο αστυνομικό τμήμα. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τασκένδη, αλλά οι δρόμοι είναι έρημοι. Εκτός από το φαρμακείο και μερικά καταστήματα, τίποτα άλλο δεν λειτουργεί.

Είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί είμαι μακριά από τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Έχω κάνει το τεστ και είμαι αρνητικός στον κορονοϊό αλλά δεν βγαίνω από το σπίτι για να αποφύγω δυσάρεστες καταστάσεις» είπε ο Σέρβος προπονητής.