Καραγιάννη: «Πρώτα η διασφάλιση της υγείας»

Η Ευτυχία Καραγιάννη, μέλος της Εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μίλησε για τον κορονοϊό, τον αθλητισμό και την τηλεγυμναστική.

Καραγιάννη: «Πρώτα η διασφάλιση της υγείας»

Η Ευτυχία Καραγιάννη, προπονήτρια στο Νηρέα Χαλανδρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου για τα προβλήματα με τον κορονοϊό και πως το αντιμετωπίζουν η ίδια και οι αθλήτριές της, αλλά και για τις συνέπειές του γενικότερα στον αθλητισμό και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Άλλωστε η ίδια ήταν πριν από 16 χρόνια βασικό μέλος της Εθνικής μας ομάδας των γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας, ένα ιστορικό γεγονός. Κι ευελπιστώ, όταν όλα τελειώσουν καλά, να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτό. Γιατί είναι σοβαρή η κατάσταση και χρειάζεται κυρίως προφύλαξη. Για αυτό προσέχουμε, ακολουθούμε τις οδηγίες και τηρούμε τους κανόνες για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Εμείς στην ομάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατηθούμε στο πνεύμα του αθλητισμού. Συνεργάζομαι μέσω πλατφόρμας με τα κορίτσια, βλέπουμε τα βίντεο με το πρόγραμμα γυμναστικής που τους δίνω, ώστε να κρατάμε μια επαφή.

Και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να διατηρούνται οι αθλήτριες σε καλή φυσική κατάσταση έξω από το νερό. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Διότι είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι αθλητής του νερού, να μένεις και να γυμνάζεσαι έξω από το νερό.

Προσπαθούμε, όσο είναι δυνατόν να μειώσουμε τις συνέπειες από την έλλειψη της κανονικής προπόνησης. Χωρίς πολλά βάρη, με αερόβια γυμναστική, κρατώντας σε καλό επίπεδο τη φυσική κατάσταση, αλλά κυρίως και την ψυχολογία μας.

Θεωρώ ότι ναι, έχει προκληθεί μια μεγάλη αναστάτωση στον χώρο του αθλητισμού, αλλά ξέρετε, αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Ο αθλητισμός έχει περάσει προσωρινά σε δεύτερη μοίρα.

Μιλάμε για ένα κραχ. Στην υγεία, κυρίως, που είναι το πρωτεύον κομμάτι, αλλά και στην οικονομία. Δεν ξέρω αν τα μέτρα είναι τόσο αυστηρά.

Το κράτος, όμως, δρα γρήγορα και κάνει προσπάθεια να προλάβει. Είμαι υπέρ της λήψεως ακόμα σκληρότερων μέτρων. Ναι, με ανησυχεί το φαινόμενο, αλλά όχι τόσο για το εγώ μου, αλλά για τους ανθρώπους γύρω μου.

Όσον αφορά στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους για την επόμενη χρονιά, ήταν επιβεβλημένη. Προφανώς και θα υπάρξει τεράστια οικονομική ζημία. Δεν είναι μόνο το ολυμπιακό πνεύμα, είναι και το οικονομικό. Όμως, η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία. Άλλωστε οι πιέσεις ήταν μεγάλες.

Όλες οι μεγάλες χώρες -έτσι κι αλλιώς- είχαν αποφασίσει να αποσύρουν τους αθλητές τους. Σίγουρα και η διοίκηση του Νηρέα, αλλά και η ΚΟΕ πήρε σημαντική πρωτοβουλία νωρίς και την τεράστια απόφαση να σταματήσουν οι διοργανώσεις όλες, αλλά και να γίνει έκκληση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρώτα η διασφάλιση της υγείας. Πάνω από τον αθλητισμό και τα οικονομικά συμφέροντα.

Εύχομαι να είναι σύντομο το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας».