LEN Champions League: Μόνο με «θαύμα» το final 8 στη Γένοβα

Η έξαρση του κορονοϊού απειλεί φυσικά και το final 8 του LEN Champions League στο πόλο ανδρών. Με τα τωρινά δεδομένα μόνο με «θαύμα» θα διεξαχθεί στη Γένοβα, εάν φυσικά πραγματοποιηθε η τελική φάση και δεν πάμε σε ματαίωση. 

 

LEN Champions League: Μόνο με «θαύμα» το final 8 στη Γένοβα

Η έξαρση του κορονοϊού απειλεί φυσικά και το final 8 του LEN Champions League στο πόλο ανδρών. Με τα τωρινά δεδομένα μόνο με «θαύμα» θα διεξαχθεί στη Γένοβα, εάν φυσικά πραγματοποιηθεί.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η τελική φάση είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ιταλία (Γένοβα, 5-7/6).

Βέβαια το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου είναι αδύνατο να διεξαχθεί final 8 γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) όρισε το Προολυμπιακό τουρνουά στο πόλο ανδρών, εκείνες τις ημέρες! Εκτός κι αν στην πορεία αναβληθούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Βέβαια το πρόβλημα στην γειτονική χώρα δεν είναι πλέον μόνο οι ημερομηνίες αλλά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του κορονοϊού.

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως η Προ Ρέκο που έχει αναλάβει το final 8 και σκόπευε να το διοργανώσει στην φυσική της έδρας, στην πισίνα «Punta Sant’Anna», ζήτησε από τις αρχές της πόλης της Γένοβας να σταματήσουν οι εργασίες και είναι λογικό τη στιγμή που καθημερινά η Ιταλία θρηνεί εκατοντάδες θύματα από τον κορονοϊό.

«Είναι αδύνατο για τις εταιρείες να συμμορφωθούν με τους κανόνες για την προστασία της υγείας των εργαζομένων που ορίζονται από το κυβερνητικό διάταγμα. Το εργοτάξιο που ολοκλήρωσε την κατασκευή των τριών επιπλέον καλυμμένων κερκίδων διακόπτεται» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή της η διοίκηση της πανίσχυρης Προ Ρέκο.

Όπως αναφέρουν στην Ιταλία πολύ δύσκολα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην χώρα, ακόμη κι αν βρεθεί άλλο κολυμβητήριο ή ολοκληρωθούν οι εργασίες στην πισίνα της Προ Ρέκο, θα διεξαχθεί το final 8 στη γειτονική χώρα.

Φαντάζει αδύνατο να προγραμματιστεί ένα γεγονός στην καρδιά της Ιταλίας, με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων, των φιλάθλων τους, των συνοδών τους και φυσικά όλων όσων εργαστούν για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να κλειστούν συμφωνίες ή να γίνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία, τη στιγμή όλη η Ιταλία μένει στο σπίτι της.

«Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, άλλοι που νοσούν και νοσηλεύονται. Ευτυχώς, χάρη στο υπέροχο έργο των γιατρών και των νοσοκόμων, πολλοί είναι καλά στην υγεία τους. Αυτοί είναι οι μόνοι αριθμοί που μας ενδιαφέρουν και αξίζουν κάθε προσπάθεια και προσοχή. Τίποτε άλλο δεν μας απασχολεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Προ Ρέκο και μεγάλη δόξα της ομάδας, Μαουρίτσιο Φελούγκο.