Άντονι Χρύσανθος: «Ο Ολυμπιακός μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

Ο τερματοφύλακας Άντονι Χρύσανθος ο οποίος έπαιζε πέρσι στη Βουλιαγμένη παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της Αυστραλίας «Greek Herald» όπου και μίλησε για όλους και για όλα, βγάζοντας το καπέλο στον Ολυμπιακό

Άντονι Χρύσανθος: «Ο Ολυμπιακός μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

Ο Άντονι Χρύσανθος... συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πέρσι όταν και αποκτήθηκε από τη Βουλιαγμένη για να αντικαταστήσει τον Μάνο Ζερδεβά που συνεχίζει πλέον στον Ολυμπιακό.

Ο 25χρονος Ελληνηνοαυστραλός τερματοφύλακας φέτος λόγω της προετοιμασίας των «καγκουρό» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν παίζει στην χώρα μας και προπονείται στην πατρίδα του.

Ο Χρύσανθος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της Αυστραλίας «Greek Herald» όπου και μίλησε για όλους και για όλα, βγάζοντας το καπέλο στον Ολυμπιακό.

«Μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής - με την Εθνική Ομάδα της Αυστραλίας – τερματοφύλακας, για τον Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου.

Ο 25χρονος άσος, ο οποίος πρόσφατα πήρε και το πτυχίο του (φυσιοθεραπευτής) από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ είπε αρχικά πως «ήταν ένα δύσκολο ταξίδι αυτό για εμένα. Έπρεπε να συνδυάσω τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις με τις σπουδές μου. Βέβαια στο Σίδνεϊ υπάρχει ένα πρόγραμμα που βοηθά τους σπουδαστές να φοιτούν και να ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμά τους με τις προπονήσεις.

Μπορούσα να αλλάξω τις ημερομηνίες που έπρεπε να δώσω τα μαθήματά μου αφού κάποιες φορές χρειάστηκε να κάνει ταξίδι στην Ευρώπη και να παραμείνω εκτός Αυστραλίας για περίπου δυο μήνες είτε για αγώνες, είτε για προετοιμασία.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να τελειώσω την πρακτική μου στη φυσιοθεραπεία αλλά κατάφερα στο τέλος να πάρει το πτυχίο μου. Για εμένα είναι το πιο σημαντικό αυτό. Να μπορέσεις να συνδυάσεις το επάγγελμά σου, τις σπουδές σου με τον αθλητισμό. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Έχω δει μεγάλους αθλητές στο πόλο οι οποίοι τα έχουν καταφέρει εξίσου καλά με τις σπουδές τους».

Πως έγινε τερματοφύλακας

Για την απόφασή του να γίνει τερματοφύλακας, ο πρώην άσος της Βουλιαγμένης είπε «όταν ξεκίνησα το πόλο σε ηλικία 11 ετών, δεν ήμουν τερματοφύλακας. Είχαμε παιχνίδια στο τέλος της σεζόν και ο δικός μας τερματοφύλακας αποχώρησε. Έτσι είπαμε να δοκιμάσουμε όλοι οι παίκτες στο τέρμα. Εγώ δοκίμασα πρώτος και τα πήγα περίφημα. Θυμάμαι απέκρουσα ακόμη και πέναλτι και μέχρι το τέλος εκείνου του αγώνα ήμουν εγώ τερματοφύλακας.

Από εκείνη την ημέρα, δεν άλλαξα ποτέ θέση και καθιερώθηκα στο τέρμα. Υπάρχει και κάτι άλλο που εμένα μου αρέσει στη θέση του τερματοφύλακα. Η προπόνηση δεν απαιτεί τόσο κολύμπι, όσο ενός παίκτη που δεν είναι στο τέρμα».

Για τη στιγμή που ξεχωρίζει, ο 25χρονος πορτιέρε τόνισε «κέρδισα το πρωτάθλημα Αυστραλίας το 2018 και πήρα τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της σειράς των τελικών. Βέβαια για εμένα υπάρχει ένα ματς που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αντιμετωπίσαμε την Ουγγαρία και εγώ έκανα το ντεμπούτο μου με το σκουφάκι της Εθνικής Αυστραλίας. Μπροστά σε 10.000 θεατές, πρώτη μου συμμετοχή κόντρα στην Ουγγαρία. Αξέχαστο ματς για εμένα.

Τώρα αυτό που με απασχολεί είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Να είμαι στην ομάδα. Να επιλεγώ από τον προπονητή και να ζήσω το όνειρο. Από μικρός ήθελα να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Είναι συναρπαστικό να έχω αυτή την ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα θέλω να συνεχίσω να εκπροσωπώ όσο το δυνατό καλύτερα την Αυστραλία, να χτίσω το όνομά μου και να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε το άγχος και την πίεση να παρεμποδίσουν την προετοιμασία μας.

Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσπαθήσω να συνεχίσω με τις προπονητικές μου συνήθειες που ξέρω ότι με έχουν φτάσει τόσο μακριά. Έχουμε μπροστά μας κάποια τουρνουά και φιλικά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να παραμείνουμε ανεπηρέαστοι από το γεγονός πως σε λίγους μήνες έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μετάλλιο και μάλιστα το χρυσό είναι ο μεγάλος στόχος. Βέβαια έχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσουμε στο Τόκιο για να παίξουμε για ένα μετάλλιο. Είναι σημαντικό που έχουμε προκριθεί και τώρα κοιτάμε την προετοιμασία και εν συνεχεία την κλήρωση.

Θα είναι σημαντικό για εμάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είμαστε στην τετράδα στον όμιλο για να βρεθούμε στα νοκ άουτ παιχνίδια. Αυτό έχει σημασία. Μετά θα δούμε βήμα-βήμα που θα φτάσουμε».

«Ανεκτίμητη εμπειρία»

Στη συνέχεια ο Άντονι Χρύσανθος μίλησε για την ελληνική καταγωγή του, την υπηκοότητα που πήρε πέρσι παίζοντας στη Βουλιαγμένη και φυσικά αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την περσινή σεζόν όπου και έπαιξε στο ΝΟΒ.

«Ο παππούς μου και η γιαγιά μου γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Κατάγονται από την Πελοπόννησο. Έφυγαν από την Ελλάδα για την Αυστραλία σε νεαρή ηλικία, πριν ακόμη γίνουν 20. Στην Αυστραλία παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένεια. Ξεκίνησαν από την αρχή. Εγώ πέρσι πήρα την ελληνική υπηκοότητα παίζοντας στην ομάδα της Βουλιαγμένης» είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας στο πόλο, στο πρωτάθλημα:

«Και τα δυο πρωταθλήματα είναι δυνατά αλλά νομίζω πως στην Ελλάδα είναι πιο σκληρό, γιατί είναι επαγγελματικό. Άλλωστε οι Νέοι της Ελλάδας είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές και αυτό κάνει το πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε πως πέρσι με τη Βουλιαγμένη αντιμετωπίσαμε επτά φορές τον Ολυμπιακό, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ανεκτίμητη εμπειρία η παρουσία μου στην Ελλάδα. Είχα την ευχαρίστηση και την τύχη να παίξω με τη Βουλιαγμένη και στην Ευρώπη. Μετείχαμε στο στο Euro Cup αλλά και στα προκριματικά του LEN Champions League».

«Κυνηγάτε τα όνειρά σας»

Στο φινάλε της συνέντευξης, ο Άντονι Χρύσανθος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας «ενθαρρύνω τον κόσμο να συνεχίσει να κυνηγά τα όνειρά του. Αν κοιτάξω πίσω 20 χρόνια, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως ένα άθλημα, όπως το πόλο, θα με βοηθούσε να φτάσω τόσο μακριά».