Εθνική Πόλο Ανδρών: Η Κροατία απέκλεισε από τα ημιτελικά την Ελλάδα (highlights)

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών «πλήρωσε» την πολύ κακή της άμυνα αλλά και το τραγικό ποσοστό στον παραπάνω παίκτη στην επίθεση με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 14-11 από την Κροατία και να αποκλειστεί από από τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Εθνική Πόλο Ανδρών: Η Κροατία απέκλεισε από τα ημιτελικά την Ελλάδα (highlights)

Με άμυνα... χωνί (ειδικά στα τρία πρώτα οκτάλεπτα) και τραγικό παραπάνω (6/16) δεν γίνεται να κερδίσεις την υπερδύναμη Κροατία σε έναν προημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών γνώρισε την ήττα με 14-11 από την ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ και γνώρισε τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά.

Στα του αγώνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έκανε καλό ξεκίνημα και πήρε το προβάδισμα με τον Καπότση με προσπάθεια από την περιφέρεια. Ωστόσο η συνέχεια του αγώνα ανήκε στους Κροάτες οι οποίοι με 3/3 στον παραπάνω, τον Γιόκοβιτς να εκτελεί (περιφέρεια και πέναλτι) πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της απέναντι στην Εθνική μας η οποία μάλιστα πήρε έξι ποινές αλλά «πλήρωσε» τον παραπάνω καθώς είχε 2/6 αλλά και την κακή της άμυνα.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο οκτάλεπτο. Οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν τον παραπάνω βρίσκοντας δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με την Ελλάδα να προσπαθεί να βρει ρυθμό.

Ο Γιόκοβιτς για λογαριασμό της Κροατίας «εκτελούσε» με την Εθνική μας να βρίσκει σκορ μετά από αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να μειώσει με τον Δερβίση με παίκτη παραπάνω σε 8-4.

Ακολούθησε γκολ του Σκουμπάκη για το 8-5 περίπου τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Παρόλα αυτά, οι Κροάτες συνέχισαν να διατηρούν τον έλεγχο αλλά και την διαφορά που είχαν «οικοδομήσει» στο σκορ βρίσκοντας λύσεις τόσο από την περιφέρεια, όσο και από επιθέσεις με παίκτη παραπάνω με το πρώτο μέρος να κλείνει στο 10-6 με την Εθνική να μην εκμεταλλεύεται τις επιθέσεις στον παραπάνω έχοντας το κακό 4/11, την ώρα που οι αντίπαλοι είχαν 5/5.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος προχώρησε σε αλλαγή περνώντας στο ματς τον τερματοφύλακα Γαλανίδη.

Σε πρώτη φάση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με πρωταγωνιστές τους Βλαχόπουλο και Γενηδουνιά βρήκε λύσεις από την περιφέρεια όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς η Κροατία κρατούσε σταθερά το προβάδισμα με την «γαλανόλευκη» να έχει στην τρίτη περίοδο 1/3 στον παραπάνω και την Κροατία 2/5.

Το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για την Εθνική μας με τον Σκουμπάκη να γράφει το 13-10. Εν συνεχεία το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να βγάλει καλές άμυνες, ωστόσο δεν είχε διάρκεια και δεν κατάφερε να γυρίσει στο ματς.

Με γκολ του Γκαρσία σε μία φάση όπου η ελληνική άμυνα φανέρωσε αδυναμίες η Κροατία πέτυχε το τέρμα γράφοντας το 14-10 περίπου τρία λεπτά πριν το φινάλε με αποτέλεσμα να «σβήσει» οριστικά στα όνειρα της Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-3, 3-3, 1-2.

Κροατία: Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Μπούσλιε 1, Μίλος 1, Βρλιτς 3, Μπένιτς, Γκαρσία 3, Μάρτσελιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 3.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Θέσεις 5-8: Ιταλία – Ρωσία (15.30), Σερβία – Ελλάδα (17.00)

Ημιτελικοί: Μαυροβούνιο – Ουγγαρία (18.30), Ισπανία – Κροατία (20.00)