Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο | Ελλάδα – Κροατία: Ολυμπιακός προημιτελικός!

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στη Ρουμανία τη Δευτέρα το βράδυ και ετοιμάζεται για τον μεγάλο προημιτελικό κόντρα στην Κροατία αύριο Τετάρτη (21.30). Ένας νοκ άουτ αγώνας με έντονο «ερυθρόλευκο» χρώμα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο | Ελλάδα – Κροατία: Ολυμπιακός προημιτελικός!

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. Η «γαλανόλευκη» απέκλεισε τη Ρουμανία και έχει μπροστά της τη σπουδαία Κροατία. Την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2017, μια εκ των κορυφαίων ομάδων, μαζί με τη Σερβία, την τελευταία δεκαετία!

Ο νοκ άουτ αγώνας της Τετάρτης (21.30) έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και έντονο «ερυθρόλευκο» χρώμα. Μπορούμε να πούμε πως είναι ένας Ολυμπιακός προημιτελικός!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοουτσάρει ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας, Θοδωρής Βλάχος ενώ στη 13άδα βρίσκονται επτά πολίστες που αυτή τη στιγμή φοράνε το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Ζερδεβά, Γενηδουνιά, Σκουμπάκη, Δερβίση, Αργυρόπουλο, Μουρίκη, Γούνα.

Στην Κροατία τώρα, βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος είναι ο Μάρο Γιόκοβιτς. Ο σπουδαίος αριστερόχειρας, ο «φονιάς» της Εθνικής Κροατίας που από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αρχηγός της Κροατίας είναι ο αμυντικός ογκόλιθος Άντρο Μπούσλιε, ο οποίος μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι έπαιζε στον Ολυμπιακό, μαζί με τον αρχηγό της Εθνικής μας Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες φοράει το σκουφάκι της Φερεντσβάρος.

«Εμφύλιος» στη Γιουγκ

Ιδιαίτερο το αυριανό (22/1) ματς και για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Ο διεθνής άσος τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται στην Κροατία και υπηρετεί την καλύτερη ομάδα της χώρας, τη μεγάλη Γιουγκ. Έτσι θα αντιμετωπίσει μέσα στο νερό τους συμπαίκτες του στην ομάδα του Ντουμπρόβνικ Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ και Μπένιτς.

Το εντυπωσιακό είναι πως στο φινάλε της φάσης των ομίλων του LEN Champions League οι περισσότεροι από τους παραπάνω παίκτες τέθηκαν αντιμέτωποι στον Πειραιά, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Γιουγκ (6-5) και με την επανέναρξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (5/2) θα κοντραριστούν στο Ντουμπρόβνικ στην αυλαία του β’ γύρου!