Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Ιταλία 6-10: Με το αριστερό στο Ευρωπαϊκό οι άνδρες

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε 10-6 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Ιταλία 6-10: Με το αριστερό στο Ευρωπαϊκό οι άνδρες

Για τον Δ’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο, η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών έχασε στην πρεμιέρα της με 10-6 από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία.

Η «γαλανόλευκη» στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε εξαιρετικά, είχε σε πολύ καλή βραδιά τον τερματοφύλακά της Μανώλη Ζερδεβά και διεκδικούσε τη νίκη αν και πάλι στον παίκτη παραπάνω δεν ήμασταν καλοί.

Η Ιταλία προηγήθηκε αλλά η Εθνική με δυο σερί γκολ στον παραπάνω (Γούνας, Αργυρόπουλος) πήρε το προβάδισμα και έλεγχε το ματς. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Καπότσης έγραψε το 3-2 αλλά η Ιταλία με τους Μποντέγκας (κόντρα), Φιλιόλι (παραπάνω) πήρε εκ νέου το προβάδισμα για να ισοφαρίσει ο Φουντούλης (4-4 ημίχρονο).

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν καταστροφικό. Στον παίκτη λιγότερο βγάλαμε άμυνες, ο Ζερδεβάς είχε καλές επεμβάσεις αλλά οι Ντι Φούλβιο, Φιλιόλι, Λουόνγκο βρήκαν γκολ από την περιφέρεια (7-4), με την Εθνική μας να έχει κολλήσει επιθετικά και να σκοράρει στο φινάλε της περιόδου με τον Μουρίκη (εξαιρετικό τέρμα μετά την ασίστ του Φουντούλη).

Με το 7-5 υπέρ των Ιταλών ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουμε στην τελευταία περίοδο. Ειδικά όταν βάζουμε γκολ μόνο με... αίτηση. Χάθηκαν επιθέσεις στον παραπάνω και ο Ετσενίκε στην κόντρα ουσιαστικά με το αριστερό έγραψε το 8-5 (4.48 για το φινάλε).

Ο Ζερδεβάς απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Φούλβιο και έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική μας να έχει κάποιες ελπίδες. Ο Γενηδουνιάς μείωσε στη συνέχεια σε 8-6 αλλά ο Ετσενίκε και πάλι έβαλε τέλος στα όποια όνειρα για ένα θετικό αποτέλεσμα (9-6) ενώ ο Ρεντζούτο έγραψε και το 10-6.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 1-3, 1-3.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 2, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντζούτο 1, Ετσενίκε 2, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι, Ντόλτσε 1, Νικόζια.