Οι αποστολές της Εθνικής Ανδρών και Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών και των Γυναικών αναχωρεί για την Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Οι αποστολές της Εθνικής Ανδρών και Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Με προορισμό την Βουδαπέστη αναχωρούν οι αποστολές της Εθνικής ομάδα πόλο των Ανδρών και Γυναικών, ενόψει της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται 12 με 26 Ιανουαρίου. Αύριο το πρωί θα μεταβούν στην ουγγρική πρωτεύουσα οι γυναίκες, ενώ το Σάββατο (11/01) θα ακολουθήσουν και οι άνδρες.

Στην αποστολή της Εθνικής ομάδας Γυναικών, μετέχουν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Χριστίνα Κότσια, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

Μαζί τους βρίσκεται επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, η συνεργάτης του Αγγελική Γερόλυμου, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης, ο γυμναστής Αριστείδης Χριστόπουλος και η έφορος και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Βασιλική Αρβανιτοπούλου (αρχηγός αποστολής).

Η Εθνική μετέχει στον Α’ Όμιλο με αντιπάλους τη Σερβία (12/1, 13.00 τοπική), την Κροατία (13/1, 13.00 τοπική), την Σλοβακία (15/1, 14.30 τοπική), την Ουγγαρία (17/1, 19.00 τοπική) και την Ρωσία (19/1, 17.30 τοπική).

Στον Β' Όμιλο βρίσκονται: Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία

Για την 8άδα γίνονται 4 χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια.

Όσον αφορά τώρα την αποστολή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, σ’ αυτήν βρίσκονται οι: Μανώλης Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Μαζί τους είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης, ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος και ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών μετέχει στον Δ' Όμιλο με αντιπάλους την Ιταλία (14/1 21.00 τοπική), την Γεωργία (16/1, 16.00 τοπική) και την Γαλλία (18/1, 13.00 τοπική).

Οι άλλοι Όμιλοι:

Α': Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Γερμανία

Β': Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Ολλανδία

Γ': Ισπανία, Ουγγαρία, Τουρκία, Μάλτα

Οι πρώτοι κάθε Ομίλου περνούν απευθείας στους "8" και οι 2οι, 3οι παίζουν χιαστί παιχνίδια νοκ άουτ.