Live BLOG: Πόλο Νέων Ανδρών: Ελλάδα - Σερβία 6-4 (τελικό)

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο Νέων Ανδρών στον οποίο συμμετέχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αυτό της Σερβίας.

Live BLOG: Πόλο Νέων Ανδρών: Ελλάδα - Σερβία 6-4 (τελικό)

Η εθνική Ελλάδος πόλο Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος την εθνική Νέων της Σερβίας ύστερα από μια εκπληκτική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα και είχαν κακές επιλογές στην επίθεση με 0/2 στον παραπάνω. Η Εθνική μας μετά τα μισά πήρε μπρος και με τον Γκιουβέτση άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης. Ο Αλαφραγκής με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια πέτυχε και το 2-0, με την «γαλανόλευκη» να παίζει εξαιρετική άμυνα και να έχει φυσικά ένα καλό προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο.

Ελλάδα - Σερβία 6-4: Back to back οι νέοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο!

Κλειστό και το δεύτερο οκτάλεπτο. Οι άμυνες ήταν σκληρές, οι επιλογές στον παίκτη παραπάνω κακές με την Εθνική μας βέβαια να ξεφεύγει και 3-0 με γκολ του Αλαφραγκή (παίκτη παραπάνω) και τους Σέρβους να απαντούν με τον Ράντοβιτς (στον παραπάνω). 3-1 το ημίχρονο υπέρ της Εθνικής μας με τη «γαλανόλευκη» να μετρά 1/5 στον παραπάνω και ίδιο ποσοστό είχαν και οι Σέρβοι μετά το τέλος και της δεύτερης περιόδου.

Το ίδιο σκηνικό και στο τρίτο οκτάλεπτο με την Εθνική μας να παίζει εξαιρετική άμυνα και να μην δέχεται γκολ. Οι Σέρβοι έπαιρναν ποινές αλλά δεν έβρισκαν στόχο ενώ η Εθνική μας είχε τις δικές της καλές στιγμές αλλά το 4-1 δεν ήρθε.

Μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Ο Τσβέτκοβιτς με γκολ στον παραπάνω μειώνει για τους Σέρβους στο γκολ (2-3). Ο Γκιουβέτσης όμως απαντά αμέσως και κάνει το 4-2. Υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια. Η άμυνά μας και ο τερματοφύλακας μας Νίκος Μητράκης απίθανοι. Ο Νικολαίδης έκανε το 5-2 αλλά οι Σέρβοι επιστρέφουν και μειώνουν σε 5-4! Ο Κάκαρης όμως σε μια κρίσιμη επίθεση με παίκτη παραπάνω, έκανε το 6-4 2.15 για το τέλος. Τελευταίο λεπτό και πάντα μπροστά με 6-4 η Εθνική μας. Αγκαλιά με την κατάκτηση ξανά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 0-0, 3-3
Ελλάδα: Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαίδης 1, Κάκαρης 1,
Σερβία: Ράντοβιτς 1, Τσβέτκοβιτς 1, Μπράνκοβιτς 1, Στανόγεβιτς 1,