Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Το πρώτο επίσημο ματς ήταν στο νερό και στο «Πέτρος Καπαγέρωφ»!

Στους ρυθμούς του αγώνα στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League κινούνται τα πάντα στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Το πρώτο επίσημο ματς ήταν στο νερό και στο «Πέτρος Καπαγέρωφ»!

Για πρώτη φορά, την Τρίτη το βράδυ, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας θα αναμετρηθούν σε επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου. Φυσικά στο παρελθόν οι δυο ομάδες, που έχουν εξαιρετικές σχέσεις έχουν δώσει φιλικά, επί Σερβικού και Ελληνικού εδάφους. Η αναμέτρηση της Τρίτης είναι πάντως η πρώτη σε επίσημο επίπεδο.

Στο μπάσκετ, τα τελευταία χρόνια οι μονομαχίες των «ερυθρόλευκων» σε Πειραιά και Βελιγράδι έχουν καθιερωθεί στο μυαλό του κόσμου λόγω φυσικά της Euroleague.

Το Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας όμως το έχουμε ξαναζήσει και στο νερό! Μιλάμε φυσικά για τη «ναυμαχία» ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά και στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου πριν από επτά χρόνια (13/11/2012).

Μάλιστα, αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα σε όλα τα αθλήματα!

Η ατμόσφαιρα για όσους θυμούνται ήταν μαγική στο κλειστό «Πέτρος Καπαγέρωφ». Φυσικά είχαν κάνει το ταξίδι και Σέρβοι οπαδοί που παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το πρώτο σπριντ, οι οπαδοί των δυο ομάδων σήκωσαν ένα πανό που έγραφε «Beograd Piraeus» καθώς και χαρτόνια με τα σήματα των δυο συλλόγων.

Για την ιστορία να πούμε πως ο Ολυμπιακός με τον Θοδωρή Βλάχο και τότε στον πάγκο, είχε επικρατήσει με 9-8 με τον Μπλάι Μάγιαρακ να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Βέβαια ο Ερυθρός Αστέρας με τον Ντέγιαν Σάβιτς – δημιουργός της τεράστιας Σερβίας – τότε στον πάγκο έφτασε μέχρι το τέλος εκείνη τη σεζόν στο Champions League και κατέκτησε την «κούπα» στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (8-7 τη Γιουγκ).

Στον Ολυμπιακό τότε έπαιζαν ακόμη οι Τάσος Σχίζας, Νίκος Δεληγιάννης, Δημήτρης Μάζης, Γιώργος Ντόσκας, Βαγγέλης Δελακάς. Πέντε εξαιρετικοί πολίστες που είναι πλέον προπονητές!

Στην ομάδα του Πειραιά ήταν και οι Μουρίκης, Φουντούλης, Κολόμβος, Καπότσης, Ποντικέας, Φλώρος, Μπλάνης, Καπότσης. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε τότε μια απίθανη ομάδα που απαρτιζόταν από σπουδαίους παίκτες όπως οι Σέφικ (είχε παίξει και στον Εθνικό ο θηριώδης τερματοφύλακας), Στράνια Ράσοβιτς, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς, Αβράμοβιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς, Ρατζέλοβιτς, Βαπένσκι, Πρλαϊνοβιτς και φυσικά τον Ράτζεν.

Το απίθανο μαγιό του Νίκολα!

Αφήσαμε τελευταίο τον Νίκολα Ράτζεν. Τον σπουδαίο Σέρβο πολίστα που ενώνει τις δυο ομάδες σε επίπεδο υδατοσφαίρισης. Ο πολύπειρος αμυντικός έκανε μεγάλη καριέρα με το σκουφάκι του Ερυθρού Αστέρα, ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της Χίου, επέστρεψε στο Βελιγράδι για να σηκώσει το Champions League (2012-13) και την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου κατέκτησε τα πάντα εντός συνόρων αλλά όχι στην Ευρώπη.

Ο Ράτζεν που ποτέ δεν έπαψε να ρωτά και να μαθαίνει τα νέα για τον Ολυμπιακό, είχε κάνει αίσθηση με το μαγιό που φόρεσε στην πρώτη επίσημη του Θρύλου το Σεπτέμβριο του 2014 στο Ζάππειο, και αναφερόταν φυσικά στην αδελφοποίηση των οπαδών των δυο ομάδων.

Ο Τσούπκοβιτς και το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό»

Στο βόλεϊ, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τον Ολυμπιακό να κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα. Βέβαια έχουμε δει έναν παίκτη που φόρεσε πριν από λίγα χρόνια τη φανέλα του Θρύλου και δέθηκε με τον κόσμο της ομάδας.

Ο λόγος φυσικά για τον Κονσταντίν Τσούπκοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος έχει μείνει στη μνήμη όλων στο μεγάλο λιμάνι για το γεγονός πως μετά τις μεγάλες νίκες τραγουδούσε το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό».

Εδώ τον περασμένο Μάιο πήρε τίτλο στην Τουρκία με τη Φενέρ και τραγουδούσε στο πούλμαν «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό».