Τέταρτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πόλο Νέων

Η εθνική Νέων γυναικών πόλο έχασε 9-8 από την Ιταλία και πήρε την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδέιρα.

Τέταρτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πόλο Νέων

Παρά την εντυπωσιακή νίκη επί της Ισπανίας στον προημιτελικό της Παρασκευής (10-8), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στα δύο παιχνίδια της διεκδίκησης ενός μεταλλίου. Χθες ηττήθηκε από την Ρωσία στον ημιτελικό (16-9), ενώ το βράδυ της Κυριακής (15/9) γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 9-8 και περιορίστηκε στην 4η θέση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα αιφνιδιάστηκε στην πρώτη περίοδο της συνάντησης και βρέθηκε να χάνει με τρία γκολ διαφορά (1-4). Παρά την προσπάθεια των κοριτσιών του Στέφανου Λέανδρου στην δεύτερη περίοδο οι Ιταλίδες διατήρησαν την διαφορά στο σκορ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 3-6. Σπουδαία ήταν η αντίδραση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν με γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη και της Ελληνιάδη κατάφερε να πλησιάσει στο ένα γκολ διαφορά (5-6). Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ιταλική ομάδα έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με σκορ 8-6 και στο τέταρτο οκτάλεπτο έγινε μια πραγματική μάχη χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα (παρά το γκολ της Πρωτοπαπά που μείωσε στο γκολ).

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 3-2, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 2, Πρωτοπαπά 1, Μαστρόκαλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κοκκινάκη, Δούλη, Κοντονή 1, Κανετίδου 2, Αρχοντάκη.

ΙΤΑΛΙΑ: Ζανέτα 2, Ρεπέτο 2, Κοτσιέρε 3, Αμαντέο 1, Κολέτα 1.