Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Ελλάδα – Ισπανία στα προημιτελικά

Την Ισπανία θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα Νέων γυναικών αύριο Παρασκευή (13/9) στις 10 το βράδυ στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Μαδέιρα.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Ελλάδα – Ισπανία στα προημιτελικά

Η Ισπανία επικράτησε απόψε (12/9) 11-9 της Αυστραλίας και πέρασε στα προημιτελικά όπου αύριο (13/9) βράδυ θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας ομάδα για μια θέση στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων γυναικών.

Η Ισπανία από την αρχή πήρε το προβάδισμα, ξέφυγε 6-2 και στην τελευταία περίοδο ήταν μπροστά 10-5. Η Αυστραλία μείωσε προς το τέλος για να φτάσουμε στο τελικό 11-9.

«Θα μπορούσε να είναι ο τελικός»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Λέανδρος υποστήριξε: «Η Ισπανία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες των αγώνων. Μαζί με τη Ρωσία θεωρούνται φαβορί για την διεκδίκηση των μεταλλίων. Η Ελλάδα οφείλει να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, κάτι που βρίσκεται μέσα στις δυνατότητές της. Η κλήρωση των αγώνων ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα. Για να φτάσουμε στον τελικό πρέπει να αποκλείσουμε τις καλύτερες ομάδες των αγώνων. Αρχικά την Ισπανία και στη συνέχεια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την Ρωσία.

Η αντίπαλός μας είναι μια ομάδα πλήρης σε όλες τις θέσεις, με μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων στα ηλικιακά ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους και να αναδείξουμε τα δικά μας θετικά στοιχεία στον αγώνα. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά χρειάζεται συγκέντρωση, πάθος και καθαρό μυαλό στα 4 οκτάλεπτα. Αυτός ο αγώνας θα μπορούσε να είναι ένας ημιτελικός ή τελικός αλλά έτσι όπως τα έφερε η κλήρωση μια πολύ καλή ομάδα θα παίξει για θέσεις 5-8».