Οι δηλώσεις των κορυφαίων της περσινής περιόδου

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (11/9), σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, οι κληρώσεις του 34ου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και του 22ου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Οι δηλώσεις των κορυφαίων της περσινής περιόδου

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, οι κορυφαίοι και κορυφαίες της περυσινής περιόδου, όπως αυτοί προέκυψαν από τη σχετική ψηφοφορία των διαπιστευμένων στην Ομοσπονδία αθλητικών συντακτών, καθώς επίσης και ο πρώτος και πρώτη σκόρερ.

Με το τέλος των κληρώσεων, οι κορυφαίοι της χρονιάς έκαναν τις κάτωθι δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

Γιώργος Κατσαρός: «Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου για κιλά καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι, με την άμιλλα και τη συνεργασία να ξεχωρίζου. Το πόλο είναι άθλημα, το 2020 είναι μία κρίσιμη χρόνια, λόγω των ολυμπιακών αγώνων, και εύχομαι οι ομάδες μας να προκριθούν στο Τόκιο».

Θοδωρής Βλάχος: "Ο τίτλος του κορυφαίου προπονητή με κολακεύει. Στο υψηλό επίπεδο το οποίο βρίσκομαι μου δίνει την ευκαιρία να διακριθώ πιο εύκολα από τους υπόλοιπους προπονητές, όμως δεν στέκομαι σε αυτή τη βράβευση. Φέτος είναι δύσκολη χρονιά, καθώς πρέπει να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή, κατακτώντας τις εγχώριες διοργανώσεις και παίρνοντας μέρος στο Final-8 στην Ευρώπη. Γεμάτη είναι η χρονιά και στην Εθνική ομάδα, μακάρι να βρεθούμε στο Τόκιο, προηγούνται όμως το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, το World League και το Προολυμπιακό Τουρνουά".

Χάρης Παυλίδης: "Θεωρώ ότι η προσπάθεια είναι συλλογική από το τεχνικό επιτελείο και ο τίτλος αυτός δεν αποτελεί προσωπική επιτυχία. Ελπίζω πως φέτος, αν είμαστε υγιείς, θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά".

Αλεξία Καμμένου: "Δίκαια ο Παυλίδης αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής. Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και όλοι ευχόμαστε να προκριθεί η Εθνική μας ομάδα, να μην μείνουμε εκτός Ολυμπιάδας για ακόμα μία φορά. Εύχομαι οι ομάδες μας να συνεχίσουν να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη και να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο ΝΟΒ συνεχίζει να κάνει κινήσεις ουσίας, με στόχο να προωθούμε νέες παίκτριες και είμαστε καλύτεροι".

Αλέξανδρος Γούνας: "Νιώθω ευγνώμων που κατάφερα να ξανακερδίσω αυτό το βραβείο και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για αυτό. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και να πετύχουμε τους στόχους μας, κατακτώντας το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και κάνοντας μία καλύ πορεία στην Ευρώπη. Σημαντική χρονιά φέτος λόγω Ολυμπιάδας, ελπίζω να τα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση".

Μαργαρίτα Πλευρίτου: "Είμαι πολύ χαρούμενη για το βραβείο, οι κόποι της χρονιάς ανταμείφθηκαν. Το αφιερώνω στην οικογένεια και την ομάδα μου. Στόχος είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η κατάκτηση των εγχώριων και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων".