Η εθνική Νέων γυναικών 16-9 τον Καναδά, «τελικός» το ματς με Κίνα

Η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών νίκησε άνετα (16-9) τον Καναδά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αύριο αντιμετωπίζει την Κίνα με έπαθλο την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στα προημιτελικά

Η εθνική Νέων γυναικών 16-9 τον Καναδά, «τελικός» το ματς με Κίνα

Ένα ήρεμο απόγευμα πέρασε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στο Φουνσάλ της Μαδέϊρα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε άνετα με 16-9 τον Καναδά και πέτυχε το «2 στα 2» στον όμιλό του, με την Ελληνιάδη να είναι πρώτη σκόρερ του ματς με έξι γκολ.

Πλέον, άπαντες στην Εθνική στρέφουν το βλέμμα τους στον αυριανό «τελικό» με την Κίνα (σ. 11 το πρωί) για την τρίτη αγωνιστική του γκρουπ, όπου η χώρα μας θα διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως η Ελλάδα μπορεί να τερματίσει πρώτη και να περάσει στα προημιτελικά ακόμα και με ισοπαλία στην διαφορά τερμάτων.

«Γνωρίζαμε εξαρχής ότι το παιχνίδι απέναντι στην Κίνα θα ήταν αυτό που θα καθόριζε την πρώτη προνομιούχο θέση του ομίλου. Η Κίνα έχει μια αξιόλογη ομάδα και διαπιστώσαμε ιδιοις όμμασι την αξία της κατά την διάρκεια της κοινής προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε», είπε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Εθνικής, Στέφανος Λέανδρος.

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ 16-9

Οκτάλεπτα: 6-2, 5-1, 4-2, 1-4

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 6, Πρωτοπαπά, Μαστρόκαλου 1, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Κοκκινάκη, Δούλη, Κοντονή 2, Κανετίδου 2, Αρχοντάκη.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπάκοτς 3, Μακ Ντόνελ 1, Μοράν 1, Γκονζάλες 1, Κάρολ 1, Γκούβρεμοντ 1, Ντόναλντ 1.

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Ελλάδα-Ν. Ζηλανδία 15-9, Κίνα-Καναδάς 12-9.
Κίνα-Ν. Ζηλανδία 13-7, Ελλάδα-Καναδάς 16-9

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)

1. Ελλάδα 6 β., 2. Κίνα 6, 3. Ν. Ζηλανδία 0, 4. Καναδάς 0.