Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο νεανίδων: Η Εθνική νίκησε τη Σερβία και κατετάγη πέμπτη

Την 5η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα των Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό, μετά την άνετη νίκη με 19-12 επί της Σερβίας. Τι δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Δήμου για την πορεία της «γαλανόλευκης».

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο νεανίδων: Η Εθνική νίκησε τη Σερβία και κατετάγη πέμπτη

Η Ελλάδα, όπως αναμενόταν, επικράτησε με εύκολο τρόπο της Σερβίας με 19-12 και κατέκτησε την 5η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων που ολοκληρώνεται το απόγευμα στην πόλη του Βόλου.

Το συγκρότημα του Κώστα Δήμου επιβεβαίωσε την σαφή ανωτερότητα και προηγήθηκε με 7-3 στην πρώτη περίοδο της συνάντησης. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές του.

Αρνητικό στοιχείο πρέπει να θεωρηθεί τα πολλά γκολ που δέχτηκε για μια ακόμη φορά η ομάδα.

Τα οκτάλεπτα: 3-7, 3-2, 5-6, 2-4.

ΣΕΡΒΙΑ: Άβντιτς 6, Μίσκοβιτς 2, Σάρατς 1, Μιλίσεβιτς 2, Γκάσιτς 1.

Στατιστικά: 2 στα ίσα, 4/6 στην παίκτρια παραπάνω, 1 στην κόντρα, 1 από φουνταριστό, 4/4 με πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Καϊάφα 1, Μουστακαρία 2, Σιούτη 1, Φουντωτού 2, Τσιμάρα, Νίνου 4, Μπόβαλη 3, Τορνάρου, Μπιτσάκου 2, Τριχά 4, Χέλμη, Λάζαρη.

Στατιστικά: 2 στα ίσα, 6/11 στην παίκτρια παραπάνω, 8 στην κόντρα, 2 από φουνταριστό, 1/1 με πέναλτι.

Δήμου: Δεν εκπληρώσαμε τον στόχο

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Δήμου δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Παραδέχθηκε πως ο στόχος που ήταν το μετάλλιο δεν εκπληρώθηκε. «Ήρθαμε στο Βόλο για να πάρουμε ένα μετάλλιο. Δεν ήμασταν υπεραισιόδοξοι. Το πιστεύαμε γιατί η Ελλάδα έχει μια μεγάλη παράδοση στην διοργάνωση, γιατί παίζαμε μέσα στο σπίτι μας στον Βόλο, με τρομερή υποστήριξη από την τοπική κοινωνία και γιατί είχαμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς δεν εκπληρώσαμε τον στόχο. Πέσαμε επάνω σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Ρωσία.

Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Δεν το διαχειριστήκαμε καλά και εμφανίσαμε δύο πρόσωπα. Παίξαμε άσχημα στην αρχή και αρκετά ποιοτικά στη συνέχεια. Δεν προλάβαμε, παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε πολύ κοντά στην επιτυχία. Φεύγουμε από τον Βόλο με μια 5η θέση και την συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στο Ισραήλ. Εκεί η διοργάνωση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Πρέπει μέσα στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει από τους αγώνες να γίνουμε καλύτεροι, γιατί καλύτεροι θα γίνουν σίγουρα και οι άλλοι» υπογράμμισε ο Κώστας Δήμου.