Ελλάς – ΗΠΑ, η πρώτη «ναυμαχία» στην Κορέα

Η Εθνική γυναικών προκρίθηκε και θα αναμετρηθεί όπως είναι γνωστό με τις ΗΠΑ τη Δευτέρα το πρωί (8.00). Χρονικά όμως προηγείται η «ναυμαχία» των ανδρών την Κυριακή το πρωί (9.30), με φόντα την οκτάδα.

Ελλάς – ΗΠΑ, η πρώτη «ναυμαχία» στην Κορέα

Ελληνοαμερικανική «ναυμαχία» λοιπόν σε άνδρες και γυναίκες, στην Κορέα. Η αρχή την Κυριακή το πρωί (9.30) για την Εθνική ανδρών που θέλει τη νίκη για να περάσει στην οκτάδα, εκεί όπου ήδη περιμένει η Ιταλία του «δικού» μας Σάντρο Καμπάνια.

Το νοκ άουτ ματς κόντρα στην σκληροτράχηλη ομάδα των ΗΠΑ δεν θα είναι εύκολο για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου. Θα πρέπει να βγάλουν μέσα στο νερό ψυχή, πάθος και διάθεση για άμυνα. Να…φάνε τη μπάλα απέναντι στους πάντα δυνατούς Αμερικανούς.

Στην επίθεση, θα πρέπει αυτή τη φορά να λειτουργήσει ο παίκτης παραπάνω. Είναι κλειδί. Οι ΗΠΑ θα δώσουν εύκολα τις αποβολές, εάν δουν την Εθνική μας να έχει ποσοστά ανάλογα με αυτά κόντρα στη Σερβία. Θέλει καθαρό μυαλό, καλή κυκλοφορία και σουτ όταν πρέπει. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι ήρωες.

Η ομάδα αυτή στα τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα έχει βρεθεί στην τετράδα και θα είναι τεράστια αποτυχία εάν την Κυριακή το πρωί αποκλειστεί από τα προημιτελικά. Βέβαια η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποδείξει πως στα δύσκολα είναι όπως πρέπει.

Προέχει λοιπόν η «ναυμαχία» των ανδρών την Κυριακή το πρωί. Άλλωστε το ματς των γυναικών είναι μια άλλη ιστορία.

«Περίπατο» τους δυο τελευταίους μεγάλους τελικούς!

Έχουμε πει κατά καιρούς πολλά για την ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν. Η πληρέστερη των τελευταίων ετών που ζήτημα είναι ένα έχει κάποια…ατέλεια. «Πολεμική» μηχανή οι Αμερικανίδες που όταν πιάσουν ρυθμό δεν σταματάνε. Μπορεί η διαφορά να πηγαίνει στα τρία και τέσσερα γκολ αλλά εκείνες δεν σταματάνε.

Δεν είναι τυχαίο πως στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2017, Βουδαπέστη) ο τελικός τελείωσε πριν καν ξεκινήσει. Οι ΗΠΑ άφησαν πίσω τους την εξαιρετική Ισπανία που όσο κι αν πάλεψε εκείνο το βράδυ ήταν αδύνατο να κοιτάξει στα μάτια τα «θηρία». Τελικό σκορ στον τελικό; 13-6!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, η ομάδα που…μαρτύρησε στα χέρια των παικτριών του Άνταμ Κρικόριαν ήταν η Ιταλία. Τελικό σκορ; 12-5 υπέρ της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.