Ελλάδα - Κίνα 12-8: Στους «8» με τις ΗΠΑ η Εθνική!

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών επικράτησε 12-8 της Κίνας στον νοκ άουτ αγώνα και προκρίθηκε πανηγυρικά στις «8» καλύτερες του κόσμου. Οι ΗΠΑ αντίπαλος της «γαλανόλευκης» τη Δευτέρα το πρωί (23/7, 8:00).

Ελλάδα - Κίνα 12-8: Στους «8» με τις ΗΠΑ η Εθνική!

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών επικράτησε 12-8 της Κίνας στον νοκ άουτ αγώνα και προκρίθηκε πανηγυρικά στις «8» καλύτερες του κόσμου. Οι ΗΠΑ αντίπαλος της «γαλανόλευκης» τη Δευτέρα το πρωί (8.00).

Ανώτερη η Εθνική μας, κέρδισε δίκαια 12-8 την Κίνα και πέρασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αντίπαλος στη φάση των «8» η πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ που είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μεγάλο ματς από την Ελευθερία Πλευρίτου του Ολυμπιακού και την Ιωάννα Σταματοπούλου στο τέρμα που σήμερα έκανε μεγάλη εμφάνιση. Κομβική η Αβραμίδου που σημείωσε ένα κρίσιμο γκολ στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Σωστές επιλογές στην επίθεση και στην παραπάνω (5/8). Εξαιρετική άμυνα στη λιγότερο (2/8) για την Εθνική που έχει μπροστά της ένα τεράστιο εμπόδιο αφού η πρόκριση επί των ΗΠΑ θα ισοδυναμεί με «θαύμα»!

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική στο πρώτο οκτάλεπτο. Εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση (2/2 παραπάνω), με μυαλό και χωρίς βιασύνη. Αμυντικά η «γαλανόλευκη» ήταν άψογη με την Ιωάννα Σταματοπούλου να μην δέχεται γκολ. Η Κίνα είχε 0/2 στην παραπάνω και δεν μπορούσε να βρει λύσεις, αφού προσπάθησε στην άμυνα με ζώνη να κλείσει τις Ασημάκη, Ξενάκη αλλά η...ζημιά έγινε από την Ελευθερία Πλευρίτου, τις επιθέσεις στην παραπάνω και πάνω από όλα την άμυνα που έπαιξε η Εθνική μας. Έτσι οδηγηθήκαμε στο 4-1 της α’ περιόδου με τη «γαλανόλευκη» να βάζει τις βάσεις για να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση στην οκτάδα.

Στη δεύτερη περίοδο η Κίνα μετά την πρώτη χαμένη παραπάνω στο οκτάλεπτο (0/3), βρήκε γκολ στη συνέχεια στην παραπάνω (1/4) μείωσε σε 4-2 αλλά η Εθνική μας δεν επέτρεψε στις Κινέζες να επιστρέψουν. Η Ειρήνη Νίνου στην παραπάνω (3/4) έκανε το 5-2 και στη συνέχεια η Αβραμίδου με υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια το 6-2, για να κλείσει το ημίχρονο με την Εθνική μας να είναι μπροστά με 6-3 παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση.

Το τρίτο οκτάλεπτο πήρε ένα...τρελό ρυθμό με συνεχόμενα γκολ και από τις δυο πλευρές. Η Εθνική μας δεν ηρέμησε τον αγώνα αλλά δεν το...πλήρωσε και εκεί θα ήθελε περισσότερο μυαλό και ηρεμία. Το θετικό ήταν πως η έμπειρη Αβραμίδου του Ολυμπιακού στο φινάλε του οκταλέπτου με υπέροχη λόμπα έγραψε το 10-7 και διατηρήθηκε η διαφορά των τριών τερμάτων, τη στιγμή που η Κίνα είχε πλησιάσει και είχε αγχώσει την Εθνική μας που είπαμε και πιο πάνω πως σε αυτό το οκτάλεπτο θα έπρεπε να ηρεμήσει τον αγώνα και μην ακολουθήσει τον τρελό ρυθμό των Κινέζων.

Μάλιστα η Τσουκαλά με πέναλτι πέτυχε το 11-7 και έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της Εθνικής μας ομάδας. Η Ζάο που ήταν η καλύτερη της Κίνας βρήκε και πάλι γκολ (11-8) και στη συνέχεια η Ζανγκ, ευτυχώς για την Εθνική μας έχασε πέναλτι (δοκάρι) ενώ στη συνέχεια χάθηκαν και επιθέσεις στην παραπάνω. Η Χυδηριώτη 2.09 για το φινάλε του αγώνα σκόραρε για το 12-8 και καθάρισε το ματς.

Ελλάδα – Κίνα 12-8 (4-1, 2-2, 4-4, 2-1)

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 2, Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη

Κίνα (Ντάλι Γκογκ): Πενγκ, Γουάνγκ Ξ. 1, Μέι, Ξιόνγκ, Νιου 1, Γκουό, Γουάνγκ Χ., Ζανγκ Κ., Ζάο 4, Ζανγκ Ν. 1, Τσεν, Ζανγκ Ζ. 1, Ντογκ