Με ανατροπή η Εθνική 10-10 με το Μαυροβούνιο στο Παγκόσμιο

Η Εθνική μας ομάδα των ανδρών ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, πήρε το βαθμό με αντίπαλο το Μαυροβούνιο (10-10) και πρώτη θέση του ομίλου θα κριθεί την Παρασκευή (10.30) στον αγώνα με τη Σερβία.

Με ανατροπή η Εθνική 10-10 με το Μαυροβούνιο στο Παγκόσμιο

Η «γαλανόλευκη» μπήκε καλά στο παιχνίδι αλλά στη συνέχεια έχασε την επαφή της με το Μαυροβούνιο που έδειχνε πιο κοντά στη νίκη. Η Εθνική μας όμως έβγαλε αντίδραση και με ένα σερί 4-0 μετέτρεψε το 6-9 σε 10-9. Το Μαυροβούνιο ισοφάρισε με τον Ίβοβιτς 3.23 πριν από το τέλος και το 10-10 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Το τελευταίο σουτ του Φουντούλη απέκρουσε ο Λάζοβιτς.


Η Εθνική μας είναι στην κορυφή με τρεις βαθμούς αλλά την τελευταία αγωνιστική παίζει με τη Σερβία (Παρασκευή, 10.30) και το Μαυροβούνιο με την Κορέα. Τα πάντα αναφορικά με την πρωτιά που οδηγεί απευθείας στην οκτάδα θα κριθούν την Παρασκευή (19/7).


Η Εθνική που ξεκίνησε με τον Γαλανίδη κάτω από τα δοκάρια, είχε τον έλεγχο, πήρε τρεις φορές το προβάδισμα αλλά το Μαυροβούνιο βρήκε τις απαντήσεις και δεν επέστρεψε στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να ξεφύγει. Ο Σκουμπάκης με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει ο Ίβοβιτς στον παραπάνω. Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική στον παραπάνω και στις δυο πρώτες φορές που πήρε αποβολή, τις έκανε γκολ (2-1, 3-2) με τους Κολόμβο (ασίστ Φουντούλη), Γούνα. Το Μαυροβούνιο όμως με τον Μούρισιτς από τη θέση του φουνταριστού, ισοφάρισε (2-2) σε μια φάση όπου η άμυνα...κοιμήθηκε ενώ μετά το 3-2 η Εθνική μας είχε τρία σερί σουτ άστοχα στον παραπάνω και χάθηκε η ευκαιρία για το 4-2. Μάλιστα στην επόμενη επίθεση, ο Ράντοβιτς με το αριστερό νίκησε τον Γαλανίδη για το 3-3 (1.22 για το φινάλε της περιόδου) που δεν άλλαξε. Η Εθνική μας είχε 2/3 στον παραπάνω και 1/1 στο λιγότερο.


Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Μπργκούλιαν με σουτ από την περιφέρεια έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο Μαυροβούνιο (3-4) που έβγαλε τις άμυνες στο λιγότερο (το 2/2 έγινε 2/5) και κατάφερε μάλιστα στα μισά της περιόδου να ξεφύγει (3-5) με τον Γιάνοβιτς να σκοράρει στην κόντρα. Η «γαλανόλευκη» δυστυχώς αν και ξεκίνησε ιδανικά στον παραπάνω (2/2) δεν συνέχισε το ίδιο καλά και το γκολ δεν ερχόταν. Είναι χαρακτηριστικό πως φτάσαμε στο 2/6, για να έρθει επιτέλους ο Δημήτρης Σκουμπάκης και να σκοράρει στον παραπάνω (3/7) για να μειώσει σε 4-5, δυο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η «γαλανόλευκη» τελείωσε το ημίχρονο με 3/7 στον παραπάνω ενώ το Μαυροβούνιο έμεινε στο 1/1!


Δυστυχώς, το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε και πάλι με...φτηνό γκολ για τους Μαυροβούνιους. Ο Γιάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος των παικτών μας και στην κόντρα έγραψε το 6-4 ενώ στη συνέχεια και πάλι το Μαυροβούνιο στην κόντρα (!) ξέφυγε 7-4 με τον Ντράσκοβιτς. Πριν καλά-καλά παίξουμε δυο λεπτά στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική μας δέχθηκε δυο γκολ στην κόντρα!

Η Εθνική μας μείωσε με γκολ στον παραπάνω (Αργυρόπουλος μετά την έξοχη πάσα του Βλαχόπουλου), έξι λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου αλλά θα έπρεπε να βγάλει και άμυνες για να επιστρέψει. Αυτό δεν έγινε αφού το Μαυροβούνιο μόλις στη δεύτερη ποινή που πήρε, σκόραρε και πάλι με τον Γιάνοβιτς (3 γκολ) και η διαφορά πήγε εκ νέου στα τρία γκολ (8-5). Ο Δερβίσης όμως σε μια επίθεση που έμοιαζε χαμένη, πυροβόλησε από την περιφέρεια τον Λάζοβιτς για το 6-8. Το Μαυροβούνιο πήρε και πάλι αποβολή, σκόραρε (3/3 στον παραπάνω) και η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη, με την Εθνική μας να έχει 4/9 στον παραπάνω και να μην μπορεί να το γυρίσει, έχοντας κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Το καλό είναι πως χάθηκε ο επόμενος παραπάνω για το Μαυροβούνιο (3/4) και αμέσως ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου από την περιφέρεια μείωσε σε 7-9. Μάλιστα η Εθνική μας έβγαλε ακόμη μια άμυνα σε παίκτη λιγότερο, για να έρθει ο Γενηδουνιάς και να μειώσει στο γκολ (8-9) ενώ το τρίτο οκτάλεπτο τελείωσε με έναν ακόμη χαμένο παραπάνω για τους Μαυροβούνιους. Έτσι το 3/3 που είχαν πήγε στο 3/6 ενώ η Εθνική μας είχε 4/9 στον παραπάνω και τον Γαλανίδη στο τέρμα σε εξαιρετική μέρα.


Η ουσία είναι πως η ομάδα του Βλάχου μάζεψε τη διαφορά και μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, με καλή ψυχολογία. Μάλιστα ο Αργυρόπουλος μετά το σουτ του Γενηδουνιά και την απόκρουση του Λάζοβιτς, πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έφερε το ματς στα ίσα (9-9). Ο ίδιος (Αργυρόπουλος) έφυγε στην κόντρα και πήρε το πέναλτι που έκανε γκολ ο Γούνας για το 10-9 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας (6.11 για το τέλος της περιόδου) που έβγαλε μια ακόμη άμυνα στο λιγότερο (!) αλλά στη συνέχεια δόθηκε επιθετικό φάουλ και αμέσως αποβολή υπέρ των Μαυροβούνιων (!).

Εκεί ο κόουτς Γκοϊκοβιτς πήρε και το δεύτερο τάιμ άουτ που δικαιούται αλλά και πάλι δεν ήρθε το γκολ (το 3/3 έγινε 3/8 στον παραπάνω για το Μαυροβούνιο) ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά της Εθνικής μας να πάρει αποβολή ύστερα από αρκετή ώρα. Ο Βλάχος πήρε το πρώτο τάιμ άουτ αλλά το σουτ του Γούνα το έβγαλε ο Λάζοβιτς και η διαφορά έμεινε στο γκολ (10-9). Το Μαυροβούνιο πήρε εκ νέου αποβολή και ο Αλεξάντερ Ίβοβιτς δεν λάθεψε για το 10-10 (3.23 για το τέλος του ντέρμπι). Δυο λεπτά πριν από το τέλος, ο Φουντούλης είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι ενώ την ίδια τύχη είχε και το γυριστό του Μούρισιτς (1.30 για το τέλος). Το πλασέ του Κολόμβου σταμάτησε στον Λάζοβιτς ενώ το Μαυροβούνιο δεν κατάφερε να σουτάρει στην τελευταία του επίθεση. Ο Βλάχος που είχε κρατήσει τάιμ άουτ, το πήρε 20’’ πριν από το τέλος, ο Φουντούλης πήρε το σουτ αλλά ο Λάζοβιτς έβγαλε και το 10-10 δεν άλλαξε.


4/10 είχε η Εθνική μας στον παραπάνω ενώ ξεκίνησε με 2/2. 4/9 στο παραπάνω το Μαυροβούνιο που είχε 3/3 αλλά στη συνέχεια...έπεσε πάνω στην Εθνική μας που θυμήθηκε να παίξει άμυνα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γαλανίδη στο τέρμα που δικαίωσε τον Βλάχο, ο οποίος επέλεξε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης από τον Μανώλη Ζερδεβά για τον σημερινό αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 4-4, 2-1.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Ράντοβιτς 1, Πέτκοβιτς, Τσούκοβιτς, Ουκρόπινα, Γιάνοβιτς 3, Ντούρντιτς 1, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Ντράσκοβιτς 1, Μούρισιτς 1, Κάντιτς.