Το πρώτο κρας τεστ στην Κορέα

Η απόφαση του Γιόζιπ Πάβιτς να κρεμάσει το σκουφάκι του στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου, όπως είναι λογικό, άνοιξε ένα τεράστιο θέμα συζήτησης αναφορικά με τον επόμενο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Το πρώτο κρας τεστ στην Κορέα

Άνθρωποι που μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ανάθεμα κι αν γνώριζαν ποιον είχαμε την τύχη να βλέπουμε από το 2015 και μετά στην πατρίδα μας, κάτω από τα δοκάρια του Θρύλου έχουν ξεκινήσει από τώρα τη «μουρμούρα». Εκείνοι που μέχρι και το φάιναλ φορ της Γένοβας τον Ιούνιο του 2018, ίσως και να μην ήξεραν ποιος είναι ο Πάβιτς, τώρα έχουν ξεκινήσει τις...αναλύσεις για τον επόμενο άσο της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τον Πάβιτς που έφυγε, με τον Ζερδεβά που αποκτήθηκε...επεισοδιακά από τη Βουλιαγμένη. Θα ήταν άδικο και για το σπουδαίο Κροάτη άσο που κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του αλλά και για το διεθνή πορτιέρε που από πέρσι ήθελε σαν...τρελός να φορέσει τα ερυθρόλευκα και τελικά τα κατάφερε. Μένει τώρα ο Ζερδεβάς να δικαιώσει τον προπονητή του, Θοδωρή Βλάχο μα πάνω από όλα τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο 22χρονος (τον ερχόμενο Αύγουστο) κίπερ πριν φορέσει φυσικά τα ερυθρόλευκα και πάλι για τη νέα αγωνιστική περίοδο, έχει μπροστά του την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στη μακρινή Κορέα, ο Ζερδεβάς θα δοκιμαστεί σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, απέναντι στους καλύτερους παίκτες του κόσμου και σε συνθήκες πίεσης.

Μάλιστα για πρώτη φορά ο ίδιος θα έρθει «αντιμέτωπος» και με τους νέους κανονισμούς, που κάνουν το άθλημα πιο γρήγορο, πιο επιθετικό και ο τερματοφύλακας διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Όχι μόνο με τις αποκρούσεις του αλλά και με τον τρόπο σκέψης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον ο τερματοφύλακας μπορεί να αφήσει την εστία του και να γίνει ο παίκτης παραπάνω στην επίθεση!

Για όσους βέβαια δεν το γνωρίζουν ή το έχουν ξεχάσει, εμείς πρέπει να επισημάνουμε πως ο Ζερδεβάς με την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πριν από δυο χρόνια στο Βελιγράδι. Ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης και όλοι συζητούσαν για τον τρόπο που έπαιζε και σκεφτόταν μέσα στο ματς παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Την ίδια χρονιά (2017) και λίγους μήνες πριν από το θρίαμβο με την Εθνική, ο Ζερδεβάς (ούτε 20 ετών δεν ήταν) σταμάτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο φάιναλ φορ του Καρπενησίου τον Ολυμπιακό.

Ο ΝΟΒ είχε επικρατήσει του Θρύλου με τον Ζερδεβά τότε να αναδεικνύεται σε καλύτερο πορτιέρε της διοργάνωσης ενώ είχε ψηφιστεί και ως ο πολυτιμότερος παίκτης της τελικής φάσης.

Τότε, που αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού έλεγαν «αυτό τον τερματοφύλακα πρέπει να πάρουμε, όταν αποφασίσει να κρεμάσει το σκουφάκι του ο Πάβιτς». Ε, αυτό τον πορτιέρε πήραν οι «ερυθρόλευκοι».

Φυσικά θα φανεί στο χειροκρότημα εάν η ομάδα του Πειραιά βρήκε άσο για την επόμενη δεκαετία αλλά δεν χρειάζεται να βιάζεστε και να βγάζετε συμπεράσματα, πριν καλά-καλά δείτε τα αποτελέσματα μέσα στο νερό. Στο Παγκόσμιο της Κορέας σίγουρα θα πάρουμε μια πρώτη...γεύση.