Νέα βαριά ήττα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ (14-3)

Τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για την Εθνική μας ομάδα των γυναικών στις ΗΠΑ και δεύτερη διαδοχική με το ίδιο βαρύ σκορ (14-3). Τελευταίο φιλικό τα ξημερώματα της Δευτέρας κόντρα στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη. 

Νέα βαριά ήττα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ (14-3)

Η Εθνική ομάδα γυναικών ηττήθηκε στην Καλιφόρνια από τις ΗΠΑ με 14-3, στον τρίτο φιλικό αγώνα που έδωσαν οι δύο ομάδες. Είναι η τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς για τη «γαλανόλευκη» του Γιώργου Μορφέση και η δεύτερη διαδοχική με το ίδιο σκορ (14-3).

Οι ΗΠΑ έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο και λίγο πριν από το τέλος ήταν μπροστά με 9-0! Το πρώτο γκολ για την Εθνική μας ήρθε από την Ελευθερία Πλευρίτου, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της δεύτερης περιόδου (9-1).

Στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά έφτασε και στα δέκα γκολ (11-1), με τη Χριστίνα Τσουκαλά να διαμορφώνει το 11-2, σε ένα οκτάλεπτο όπου η τερματοφύλακας Λόγκαν (η Τζόνσον έμεινε στον πάγκο) ήταν απίθανη και απέκρουσε και πέναλτι της Αβραμίδου. Έτσι οδηγηθήκαμε στην τελευταία περίοδο όπου τίποτα δεν άλλαξε.

Για ακόμη μια φορά η Εθνική μας είχε τραγικά ποσοστά (3/29 συνολικά σουτ και 0/8 στην παίκτρια παραπάνω) ενώ για τις ΗΠΑ η τερματοφύλακας Λόγκαν τα έπιανε όλα και είχε 85% στις αποκρούσεις! Για την Εθνική μας έπαιξαν στο τέρμα οι Σταματοπούλου, Κοτσιώνη όπου δεν τα πήγαν καλά. Το μόνο θετικό για την Εθνική μας ομάδα το 0/5 στην παίκτρια παραπάνω των Αμερικανίδων.

Τα οκτάλεπτα: 5-0 , 4-1 , 2-1 , 3-1

ΗΠΑ: Λόγκαν, Μούσελμαν 3, Σάιντμαν 1, Φατάλ 1, Χαουζτσάιλντ 2, Στέφενς, Νιούσουλ Τ. 3, Νιούσουλ Κ. 1, Φίσερ 2, Γκίλκριστ 1, Χαραλαμπίδη, Γουίλιαμς, Τζόνσον
Ελλάδα: Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Κώτσια, Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου Ε. 2, Ξενάκη, Κοτσιώνη