Ήττα στα πέναλτι για την Αυστραλία των «ερυθρόλευκων» Μπάκλινγκ, Γκόφερς

Η Αυστραλία των δύο αθλητριών του Ολυμπιακού, Χάνα Μπάκλινγκ, Κίσα Γκόφερς λίγο έλειψε να κερδίσει την ανίκητη ομάδα των ΗΠΑ στον τελικό του «Intercontinental Tournament World League»! Οι Αμερικανίδες με 14-12 στα πέναλτι σήκωσαν μια ακόμη κούπα!

Ήττα στα πέναλτι για την Αυστραλία των «ερυθρόλευκων» Μπάκλινγκ, Γκόφερς

Η Αυστραλία κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ που τελικά κατέκτησε το «Intercontinental Tournament World League» που διεξήχθη στο Περθ. Μπροστά σε 1.000 Αυστραλούς, οι Αμερικανίδες ξεκίνησαν καλύτερα, είχαν συνεχώς το προβάδισμα (8-4, 9-6) αλλά στην τελευταία περίοδο είχαμε την μίνι ανατροπή.

Η Κίσα Γκόφερς που πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ μείωσε σε 9-7 στο ξεκίνημα ενώ η Ουέμπστερ πέντε λεπτά πριν από το τέλος του τελικού έφερε το ματς στο γκολ (9-8). Η ίδια 40 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη έστειλε τον τελικό στα πέναλτι (9-9).

Εκεί η Άσλεϊ Τζόνσον (συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη επτάδα του τουρνουά) της Βουλιαγμένης είπε όχι στην Μπίσοπ. Οι Γκόφερς, Μπάκλινγκ (συνολικά δύο γκολ στο ματς), Ουέμπστερ ευστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι αλλά η «κούπα» πήγε στις Αμερικανίδες που έπαιξαν χωρίς την Μάγκι Στέφενς (τραυματίστηκε στον ημιτελικό) αλλά είχαν στη σύνθεσή τους εκτός από την Τζόνσον και τις Ράνεϊ (ευστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι), Χαραλαμπίδη (δύο γκολ στο ματς και εύστοχη στην ρώσικη Ρουλέτα) της Βουλιαγμένης.

Να σημειώσουμε πως οι ΗΠΑ αγωνίστηκαν χωρίς την αρχηγό τους Μάγκι Στέφενς, η οποία είχε έναν τραυματισμό στο κεφάλι στον ημιτελικό με τον Καναδά και προτιμήθηκε να μην παίξει στον τελικό. Ο Καναδάς των Παυλίδη, Έγκενς και ΜακΚι ηττήθηκε στον μικρό τελικό από την Κίνα (11-8).

Στους άνδρες, η Αυστραλία με τον Άντονι Χρύσανθος (κι αυτός στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης) της Βουλιαγμένης στη σύνθεσή της κατέκτησε τον τίτλο καθώς επιβλήθηκε με 10-8 της Ιαπωνίας, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Καναδάς.

Μάλιστα η ομάδα του Πίνο Πόρτζιο (9-4 στον μικρό τελικό το Καζακστάν) κατέβηκε στο «Intercontinental Tournament World League» με τους Γκαρντιγιάν, Σπούνερ του ΓΣ Περιστέρι, Ντε Σόουζα του Π. Φαλήρου και Σολεϊμάνιπακ του ΠΑΟΚ. Ο δε Ντε Σόουζα σημείωσε και δυο γκολ στη νίκη των Καναδών.

MVP Μπικάρι, Νοξ

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ψηφίστηκαν και οι καλύτεροι του «Intercontinental Tournament World League». MVP αναδείχθηκαν οι Νίκολας Μπικάρι (ο Καναδός φουνταριστός) στους άνδρες και η Αυστραλή Μπρόνγουεν Νοξ, η οποία είχε χαρίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στον Ολυμπιακό το 2014 στον τελικό με τη Φιρέντσε με το γκολ που είχε πετύχει 23 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος (10-9).

Όσον αφορά τις καλύτερες επτάδες είχαμε:

ΑΝΔΡΕΣ

Άντονι Χρύσανθος (Αυστραλία), Νίκολας Μπικάρι (Καναδάς), Γιουσούκε Ινάμπα (Ιαπωνία), Άινταν Ρόουτς (Αυστραλία), Εβγένι Μεντβέντεφ (Καζακστάν), Κέιγκο Οκάουα (Ιαπωνία), Χέρμαν Γιάνεζ (Αργεντινή).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Έλβις Φάτοβιτς (Αυστραλία)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Άσλεϊ Τζόνσον (ΗΠΑ), Μπρόνγουεν Νοξ(Αυστραλία), Ροβένα Ουέμπστερ (AUS), Άλις Ουίλιαμς (ΗΠΑ), Ελίζ Λαβουά (Καναδάς), Κότορι Σουζούκι (Ιαπωνία), Χουάν Ουάνγκ (Κίνα).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άνταμ Κρικοριάν (ΗΠΑ)