Στον τελικό οι Γκόφερς, Μπάκλινγκ του Ολυμπιακού!

Η πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ και η γηπεδούχος Αυστραλία θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Intercontinental Tournament World League που ολοκληρώνεται στο Περθ.

Στον τελικό οι Γκόφερς, Μπάκλινγκ του Ολυμπιακού!

Στη διοργάνωση υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Μάλιστα στον τελικό Αυστραλία – ΗΠΑ θα κοντραριστούν οι δυο πολίστριες του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού με τις τρεις Αμερικανίδες της Βουλιαγμένης.

Οι Χάνα Μπάκλινγκ, Κίσα Γκόφερς του Ολυμπιακού στον ημιτελικό (12-8 την Κίνα) είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Γκόφερς πέτυχε δυο γκολ στα δυο πρώτα οκτάλεπτα ενώ η Μπάκλινγκ - εξαιρετική αμυντικά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία της Αυστραλίας στην ιστοσελίδα της - πέτυχε ένα τέρμα στην τρίτη περίοδο.

Οι ΗΠΑ των Στεφανία Χαραλαμπίδη, Άσλεϊ Τζόνσον (είχε 11 αποκρούσεις) και Τζόρνταν Ράνεϊ (πέτυχε δυο γκολ) της Βουλιαγμένης κέρδισε σχετικά εύκολα 14-7 τον Καναδά των Χάρη Παυλίδη, Μόνικα Έγκενς του Ολυμπιακού και ΜακΚι του Εθνικού.

Φυσικά οι ΗΠΑ είναι και το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση και αυτής της διοργάνωσης. Η Αυστραλία έχει την έδρα αλλά οι Αμερικανίδες τα τελευταία χρόνια είναι ανίκητες.