Ισπανία-Ελλάδα 17-14: Στην έκτη θέση οι γυναίκες

Η Εθνική μας ομάδα γυναικών που πέρσι κατέκτησε το Europa Cup, ηττήθηκε απόψε στο Τορίνο και από την Ισπανία (17-14) και τερμάτισε στην έκτη θέση της τελικής φάσης.

Ισπανία-Ελλάδα 17-14: Στην έκτη θέση οι γυναίκες

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι καθώς η πέμπτη θέση στο Europa Cup δεν χαρίζει τίποτα, η Εθνική μας ηττήθηκε 17-14 και αποχαιρετά το Τορίνο, με την έκτη θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως πέρσι η «γαλανόλευκη» σήκωσε την κούπα στην πρώτη διοργάνωση, στην Ισπανία. Πλέον η προσοχή στρέφεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, εκεί όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ισπανία καλύτερη από το ξεκίνημα και η Εθνική μας όπως και την Παρασκευή κόντρα στην Ουγγαρία έτσι και σήμερα βρέθηκε να…κυνηγά στο σκορ από την πρώτη περίοδο.

Το παιχνίδι μπορεί να ξεκίνησε με απόκρουση πέναλτι της Ιωάννας Σταματοπούλου στην εκτέλεση της Άννα Εσπάρ αλλά η Ισπανία γρήγορα βρέθηκε πίσω (3-0). Η «γαλανόλευκη» προσπάθησε, πίεσε αλλά δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει ουσιαστικά στο ματς. Με το γκολ των Ασημάκη, (8-10), Ελευθεριάδου (9-11), Τσουκαλά (10-12) φτάσαμε στο -2 τρεις φορές αλλά η Ισπανία έκανε ένα γρήγορο 3-0 και τα πάντα τελείωσαν (10-15).

Οκτάλεπτα: 3-6, 5-4, 2-5, 4-2.

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 4, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Χυδηριώτη 1, Νίνου Ειρ., Μπενέκου 1, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

Ισπανία: Έστερ, Μπαχ, Εσπάρ Αν. 1, Ορτίζ Μπ. 8, Ορτίζ Μ., Γκόμεζ 3, Εσπάρ Κ. 1, Πένα, Φόρκα, Νταλμάσες, Γκαρσία 1, Λέιτον 3, Σάντσεζ.