Προκλητικοί Κροάτες, αναπαράσταση καρναβάλι, της επίθεσης στους πολίστες του Αστέρα (pics & vids)

Στο καρναβάλι της Καστέλ Σούκουρατς του Σπλιτ, ένα άρμα έκανε αναπαράσταση την επίθεση που δέχθηκαν πριν ένα μήνα, τρεις παίκτες της ομάδας πόλο του Ερυθρού Αστέρα.

Προκλητικοί Κροάτες, αναπαράσταση καρναβάλι, της επίθεσης στους πολίστες του  Αστέρα (pics & vids)

Στο φετινό καρναβάλι της Καστέλ Σούκουρατς, του Σπλιτ στην Κροατία, ένα άρμα έκανε αναπαράσταση της επίθεσης που δέχθηκαν από αγνώστους στις 9/2, τρεις παίκτες της ομάδας πόλο ανδρών του Ερυθρού Αστέρα.

Πάνω στο άρμα βρίσκονται τρεις άνδρες ντυμένοι με ερυθρόλευκες μπλούζες και σκουφάκια υδατοσφαίρισης, δέχονται επίθεση από μαυροφορεμένους με ρόπαλα και ο ένας πηδάει στη θάλασσα.

Δείτε το άρμα:

Πως ξεκίνησε η ιστορία

Ο Ερυθρός Αστέρας βρισκόταν στο Σπλιτ, για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα Μόρναρ, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής στην Αδριατική Λίγκα.

Τις πρωινές ώρες εκείνης της μέρας, τρεις παίκτες του Ερυθρού που βρισκόντουσαν στην παραλιακή του Σπλιτ για καφέ, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που κρατούσαν λοστούς και μπαστούνια. Ο Αλεκσάντρ Κράλι βούτηξε στη θάλασσα για να διαφύγει, ενώ ο Ντούσαν Βάσιτς δέχθηκε χτυπήματα στην πλάτη και ο Μίλος Μακσίμοβιτς τραυματίστηκε στο πόδι από μεταλλική μπάρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αναμέτρηση να μην γίνει ποτέ, ενώ η Σέρβικη Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης κατέθεσε αίτημα να μην αγωνιστεί ξανά για φέτος καμία σέρβικη ομάδα σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το Σπλιτ.

Δείτε τον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα που βρισκόταν στη θάλασσα:

Δείτε φωτογραφίες της αναπαράστασης: