Γεννημένος σκόρερ ο Φουντούλης, ξεπέρασε και τον Δημήτρη Μπιτσάκο!

O Γιάννης Φουντούλης έφτασε τα 979 γκολ και ξεπέρασε στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ τον Δημήτρη Μπιτσάκο, όντας πλέον 4ος όλων των εποχών στην Α1!

Γεννημένος σκόρερ ο Φουντούλης, ξεπέρασε και τον Δημήτρη Μπιτσάκο!

Το κοντέρ δεν σταματάει να γράφει για Ολυμπιακό και Γιάννη Φουντούλη. Ο Θρύλος έφτασε τις 155 διαδοχικές νίκες στην Α1 ανδρών και ο Χιώτης περιφερειακός τα 979 γκολ, ξεπερνώντας στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της μεγάλης κατηγορίας, το σπουδαίο φουνταριστό Δημήτρη Μπιτσάκο.

Την ημέρα που ο Χιώτης Γιώργος Ντόσκας επέστρεψε ως αντίπαλος στον Πειραιά, επτά χρόνια μετά, ένας άλλος Χιώτης ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση. Το κατάφερε μάλιστα απέναντι στην ομάδα (ΝΟ Χίου) που ανδρώθηκε και έμαθε τα μυστικά του αθλήματος. Ο Γιάννης Φουντούλης, στη νίκη του Θρύλου με 25-3 επί του ΝΟ Χίου, φόρτωσε την πρώην ομάδα του και τον κουμπάρο του, τον Ντόσκα με 4 γκολ.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης ο «φονιάς» σκοράρει 4 τέρματα σε έναν αγώνα. Το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές και θα συνεχίσει τα το κάνει για πολλά χρόνια ακόμη, αφού τον ερχόμενο Μάιο γίνεται 31 ετών. Η ουσία είναι πως με τα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Χίο, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας έφτασε τα 979 στη μεγάλη κατηγορία.

Ξεπέρασε κατά ένα γκολ το σπουδαίο φουνταριστό Δημήτρη Μπιτσάκο (τα περισσότερα με το σκουφάκι του ΝΟ Πατρών που έζησε και μεγάλες στιγμές). Ο άσος του Ολυμπιακού «κυνηγάει» πλέον έναν άλλο πολίστα που μεγαλούργησε με το σκουφάκι του Θρύλου. Τον περιφερειακό Γιάννη Θωμάκο, ο οποίος έχει 1021 γκολ στην καριέρα του στην Α1 εθνική κατηγορία. Τη φετινή σεζόν, είναι δεδομένο πως ο Φουντούλης θα τον πλησιάσει τον Θωμάκο αλλά δύσκολα θα τον πιάσει κάτι που θα γίνει, την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της Α1 βρίσκεται ο Γιώργος Αφρουδάκης (1.685) και δεύτερος ο Αντώνης Βλοντάκης (1.085). Δυο από τους καλύτερους φουνταριστούς στη σύγχρονη ιστορία της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, οι οποίοι φόρεσαν το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Φυσικά ο Βλοντάκης ήταν μέλος της ομάδας που έκανε το τρεμπλ το 2002, μαζί με τον Γιάννη Θωμάκο. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ στη Γένοβα.

Γεννημένος στη Χίο, ο Γιάννης Φουντούλης έμαθε τα μυστικά στο ΝΟΧ. Στο μεγάλο λιμάνι και τον Ολυμπιακό μετακόμισε τη σεζόν 2009-10 και από τότε δεν έχει βγάλει τα ερυθρόλευκα και δεν έχει σταματήσει να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ. Είναι ένας γνήσιος μπομπερ, ο οποίος έξι φορές τα τελευταία επτά χρόνια έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της κατηγορίας και… κυνηγάει τον Γιώργο Αφρουδάκη που έχει επτά τίτλους πρώτου σκόρερ στην Α1.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Φουντούλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο ανδρών στη Βουδαπέστη με το σκουφάκι της Εθνικής μας ενώ αποτελεί και τον κορυφαίο Έλληνα σκόρερ στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ.