Την επίθεση στους πολίστες του Ερυθρού Αστέρα καταδικάζει η LEN (vid)

Με ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης, καταδικάζει την επίθεση που έλαβε χώρα στο Σπλιτ της Κροατίας. 

Την επίθεση στους πολίστες του Ερυθρού Αστέρα καταδικάζει η LEN (vid)

Η ομάδα της Σερβίας ταξίδεψε στην Κροατία να παίξει με την Μόρναρ για την Αδριατική Λίγκα αλλά πριν από τον αγώνα και στο λιμάνι της πόλης η αποστολή δέχτηκε επίθεση. Τρεις Σέρβοι παίκτες της ομάδας τραυματίστηκαν και ένας εξ' αυτών έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί. Οι παίκτες είναι ο Αλεξάντερ Κράλι, ο Ντούσαν Βάσιτς και ο Μίλος Μαξίμοβιτς. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν οι τρεις παίκτες ήταν με μπλούζες του Αστέρα σε καφετέρια της πόλης στο λιμάνι και λόγω της ενδυμασίας τους δέχτηκαν επίθεση!

Την καταδίκη της για το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο (9/2) στο Σπλιτ, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η LEN.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν έκρυψε την ανησυχία της για το περιστατικό βίας, σε μία πόλη που πρόκειται μάλιστα να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του 2022.

«Η LEN πληροφορήθηκε με απογοήτευση και καταδικάζει το συμβάν στην πόλη Σπλιτ, όπου τέσσερις Σέρβοι πολίστες δέχθηκαν επίθεση από ντόπιους χούλιγκαν ενώ βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης. Αν και αυτή η αποκρουστική επίθεση έγινε σε αγώνα εκτός της δικαιοδοσίας της LEN (σ.σ. ο Ερυθρός Αστέρας επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Γιάντραν Σπλιτ για την Αδριατική Λίγκα), η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αισθάνεται υποχρεωμένη να υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, ειδικά στην πόλη του Σπλιτ, που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του 2022».

Αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Η LEN περιμένει το αποτέλεσμα της έρευνας και ελπίζει ότι αυτή η ντροπιαστική πράξη μίας μικρής μειοψηφίας δεν θα επηρεάσει τις υπάρχουσες ειρηνικές αθλητικές σχέσεις της Σερβίας και της Κροατίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε σε βίντεο τον Σέρβο πολίστα που βρέθηκε στη θάλασσα μετά από την επίθεση.