Σούπερ κολυμβητήριο με 5 εκατ. ευρώ στον Πειραιά!

Ο Δήμος Πειραιά βρήκε χώρο και υπάρχει κινητικότητα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Σούπερ κολυμβητήριο με 5 εκατ. ευρώ στον Πειραιά!

Όλοι το λένε «ντροπή», αλλά κολυμβητήριο γιοκ! Ο Κουντούρης το λέει «ντροπή», ο Μώραλης το λέει «ντροπή», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, o Διαθεσόπουλος, το λέει «ντροπή», οι υπουργάρες των κυβερνήσεων το λένε «ντροπή», ο πειραϊκός λαός το λέει «ντροπή», οι πρωταθλητές Ευρώπης και πρωταθλήτριες του Ολυμπιακού το λένε «ντροπή», οι προπονητές Βλάχος και Παυλίδης το λένε «ντροπή», ε, ποιος πρέπει να την ξεπλύνει αυτήν την ντροπή;

Έγκυρες πληροφορίες του «ΦΩΤΟΣ» λένε ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κάτι έχει βρει για οικόπεδο όπου θα χτιστεί το κολυμβητήριο. Και λέει στους διοικούντες τον Ολυμπιακό ότι αυτό είναι το πρόβλημα, ο χώρος, αλλά κάτι πάει να γίνει. Και ότι λεφτά υπάρχουν για την κατασκευή.

Ο Διαθεσόπουλος δεν πέταξε τα αστροπελέκια χθες στο «ΦΩΣ» μόνο ως «αιώνιος» πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ο αδελφός του είναι και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, μόνιμος υπάλληλος πολλά χρόνια στον δήμο Πειραιά!

Στον Ολυμπιακό λέγεται ότι για να γίνει ένα σούπερ κολυμβητήριο στον Πειραιά και να στεγάσει τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ευρώπης χρειάζονται 5 εκατομμύρια ευρώ!

Και είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα και η συμφόρηση στο τριτοκοσμικό κολυμβητήριο για ευρωπαϊκές απαιτήσεις Παπαστράτειο, που στον Ολυμπιακό λένε «ας γίνει και με λεφτά της Περιφέρειας και με βοήθεια του Δήμου, και ας είναι δημοτικό! Να σταματήσει αυτή η ντροπή, να γίνει η έδρα του Ολυμπιακού και το σπίτι των εθνικών ομάδων! Καίει και την Εθνική το θέμα. Η Περιφέρεια έχει δώσει για άλλα γήπεδα χρήματα».

Εγώ δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια 23 χρόνια στο «ΦΩΣ», διατηρώ αξιοπρέπεια και δεν γίνομαι πιόνι κανενός. Γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με διαρροές ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση και δεν μπορεί να υπάρξει αγαστή συνεργασία με τον δήμο. Τα είδαμε και με τις άλλες κυβερνήσεις, τα είδαμε και με τις άλλες δημοτικές αρχές. Το πρόβλημα με το κολυμβητήριο στον Πειραιά δεν λύνεται με... καμία κυβέρνηση! Κρατάει πολλά χρόνια. Όπως το λέει η λαϊκή ρήση: Βρε με καμία κυβέρνηση!

Τρομερά πράγματα είπε χθες στο «ΦΩΣ» με τον πιο θεσμικό τρόπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Διαθεσόπουλος. Όσα ξέρει αυτός, δεν ξέρει κανείς άλλος. Είναι... 100 χρόνια στην ΚΟΕ. Φέρνει, λέει, τον πρόεδρο των τεχνικών επιτροπών της ΛΕΝ και γελάει με τα χάλια μας στο Παπαστράτειο. Το αποκαλεί, λέει, «γκαράζ». Μυρίζει, λέει, «κουζινίλα». Για να γίνει σύσκεψη πριν από ένα ματς κάθονται σε μία αίθουσα 3 επί 4 και τραβάει ο ένας την καρέκλα του για να περάσει ο άλλος! Γυμναστήριο δεν υπάρχει. Αίθουσα για συνεντεύξεις Τύπου δεν υπάρχει και κάνουν δηλώσεις παίκτες και προπονητές όρθιοι! Ο Ολυμπιακός χάνει ευρωπαϊκές διοργανώσεις που δικαιούται και τίτλους μαζί. Και μεγάλο πρόβλημα έχει και η Εθνική. Πόλεις με πολύ μικρότερη δύναμη σε πόλο και κολύμβηση από τον Πειραιά, που είναι ο αυτοκράτορας σε πόλο-κολύμβηση, έχουν πολύ καλύτερα κολυμβητήρια, όπως η Χίος, ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη.

Ο δήμαρχος Χίου μού είχε εξηγήσει πώς βρήκε κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εκεί δημοτικού κολυμβητηρίου. Είχα μιλήσει και οφ δε ρέκορντ με τον άνθρωπο, πέρα από τη συνέντευξη... Δεν είναι κάνας αριστερός, ως ανεξάρτητος εκλέχτηκε. Ευρωπαϊκά κονδύλια διεκδίκησε και τα πήρε. Έπαιξαν ρόλο οι συνεργάτες του που αποδείχτηκαν αετοί, αφού καταρτίζεται μια λίστα για το ποιος θα τα πρωτοπάρει και ο πιο πλήρης φάκελος κερδίζει θέσεις από άλλους. Πρέπει να το κάνεις προτεραιότητα όμως. Παίζει ρόλο και η Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία, αλλά όχι τον καθοριστικό. Για εμένα γενικώς στη ζωή καθοριστικό ρόλο σε κάθε τομέα παίζει η προσωπική ικανότητα. Και το να βάλεις κάτι στόχο. Τότε δεν μπορεί να σε σταματήσει κανένας.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης και ομοσπονδιακός, ο Βλάχος, μου έχει πει ότι ξένοι συνάδελφοί του αναρωτιούνται πώς μπορεί ο Ολυμπιακός με αυτό το χάλι στις εγκαταστάσεις να διεκδικεί τρόπαια. Τα ίδια και ο Παυλίδης στις γυναίκες. Έχουν πει και οι δύο στον Κουντούρη ότι αν ο Ολυμπιακός είχε ένα σύγχρονο δικό του κολυμβητήριο, θα έπαιρνε τους τίτλους κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Στο Παπαστράτειο, πέρα από τις κωμικοτραγικές εγκαταστάσεις (αφού ένα κολυμβητήριο δεν είναι μόνο η πισίνα, αλλά και γυμναστήριο και αίθουσες και ηλεκτρονικά συστήματα), στην πισίνα γίνεται το έλα να δεις.

Χωρίζουν την πισίνα λες και είναι... πίτα πρωτοχρονιάτικη και πρέπει να χωρέσουν μέσα ο Ολυμπιακός στους άντρες, ο Ολυμπιακός στις γυναίκες, οι Ακαδημίες των αντρών, οι Ακαδημίες των γυναικών, φωνάζουν και αποσπούν τους πρωταθλητές, γίνεται ένας χαμός με τα ωράρια, είναι και η εθνική ομάδα τον χειμώνα, ξέχασα και τον Εθνικό, θυμίζει την ταινία... άλλος για τη βάρκα μου! Και δεν έχω υπολογίσει κολυμβητές και κολυμβήτριες!

Έχω δει με τα μάτια μου πρωταθλήτριες Ευρώπης, όπως η Ασημάκη, η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η Αβραμίδου, αλλά και τους άντρες του Ολυμπιακού, να πηγαίνουν κάποιες μέρες στην πισίνα στα Βοτσαλάκια, όπου όχι μόνο είναι ανοικτή, αλλά και κολυμπάνε ανάμεσα σε λουόμενους, γιαγιάδες με σκουφάκια, γκόμενες με πλαστικά βυζιά, μαλλιαρούς με τρίχες στην πλάτη, παππούδες και τέτοια!

Με... καμία κυβέρνηση λέμε. Και με κανένα δήμαρχο έως τώρα. Αν το καταφέρουν, θα τους αποθεώσουμε. Ο Μώραλης, προς τιμήν του, δεν έκανε την πάπια στην κοπή της πίτας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όταν ο πρόεδρος Κουντούρης χρέωσε τον δήμο. Ευγενικά βέβαια, γιατί καθόταν μπροστά του ο Μώραλης, γνωρίζονται και χρόνια. Το σήκωσε όμως το γάντι ο Μώραλης και δέχτηκε το δίκαιο. Πρέπει όμως να γίνουν πράξεις, γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού, οι αθλητές του Ολυμπιακού, οι προπονητές του Ολυμπιακού, λένε «αν όχι με αυτήν τη δημοτική αρχή, πότε;».

Δεν αξίζει τέτοια κατάσταση στους πρωταθλητές Ευρώπης, άντρες και γυναίκες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μού φώναζε από το τηλέφωνο: «Έλα στη Βουδαπέστη να δεις τι γίνεται. Έλα να δεις ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι αυτοί. Οι αθλητές μας κανονικά θα έπρεπε να... μένουν σπίτια τους! Από τη μια παίζουν οι... βίλες και από την άλλη οι... καλύβες»!

Και ο Παυλίδης είχε πάθει σοκ βλέποντας τη Σαμπατέλ την ισπανική να έχει τρομερές εγκαταστάσεις, με τρεις πισίνες! Ό,τι γουστάρουν, πισίνα για αγώνες, πισίνα για προπονήσεις, πισίνες να δουν τα μάτια σας. Τον Βλάχο τον έχω ρωτήσει «τι θα διάλεγες, να πάρεις δύο Τσάμπιονς Λιγκ ή να έχεις ένα σύγχρονο κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό;». Και απάντησε «κολυμβητήριο, διότι έτσι θα πάρουμε όχι μόνο δύο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τέσσερα και πέντε».