Η κόρη του Πέριτσα Μπούκιτς, Πέτρα, κορυφαία στην Κροατία (pics)!

Οι Άντρο Μπούσλιε, Λούκα Λόντσαρ είναι οι καλύτεροι Κροάτες πολίστες για το 2018 και η Πέτρα Μπούκιτς η κορυφαία στις γυναίκες της χώρας!

Η κόρη του Πέριτσα Μπούκιτς, Πέτρα, κορυφαία στην Κροατία (pics)!

Η γυναικεία υδατοσφαίριση στην Κροατία δεν βρίσκεται στο επίπεδο των ανδρών. Προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ανεβάσουν το επίπεδο και στο γυναικείο πόλο και η λογική λέει πως σε λίγα χρόνια θα τα καταφέρουν. Κορυφαία στην Κροατία για το 2018 στο πόλο λοιπόν ψηφίστηκε η Πέτρα Μπούκιτς.

Η 19χρονη που φοράει το σκουφάκι της Μλάντοστ μπορεί να μην είναι το μεγάλο όνομα στο χώρο ωστόσο είναι η κόρη του φοβερού και τρομερού, Πέριτσα Μπούκιτς ο οποίος απόλαυσε τη βραδιά και το βραβείο της κόρης του.

Μιλάμε για έναν από τους σπουδαιότερους πολίστες που ανέδειξε ποτέ η μεγάλη Γιουγκοσλάβικη σχολή. Δυο σερί χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1988 πανηγύρισε με τη μεγάλη τότε Γιουγκοσλαβία που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της, έχοντας στην άκρη του πάγκου της τον Ράτκο Ρούντιτς που το καλοκαίρι αντικατέστησε τον Βουγιασίνοβιτς στην Προ Ρέκο. Ο Μπούκιτς είναι πλέον αντιπρόεδρος στην Κροατική Ομοσπονδία.

Την 19χρονη Πέτρα Μπούκιτς βράβευσε ένας ακόμη θρύλος του αθλήματος, ο Μιλιβόι Μπέμπιτς, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Μπούκιτς στο χρυσό στο Λος Άντζελες ενώ ήταν μέλος και της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας που πήρε το ασημένιο το 1980 στη Μόσχα. Με το σκουφάκι της Γιουγκοσλαβίας σημείωσε 620 γκολ σε 300 ματς.

Δείτε φωτογραφίες της κόρης του μεγάλου Πέριτσα, της Πέτρα Μπούκιτς: