Ο Ολυμπιακός κορυφαία ομάδα της χρονιάς!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα της χώρας για το 2018.

Ο Ολυμπιακός κορυφαία ομάδα της χρονιάς!

Ο Ολυμπιακός που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του τη φετινή χρονιά, αναδείχθηκε η κορυφαία ομάδα για το 2018 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Οι Πειραιώτες που κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στη Γένοβα με αντίπαλο την πανίσχυρη Προ Ρέκο τον περασμένο Ιούνιο, πανηγύρισαν ακόμη το νταμπλ στην χώρα μας και τον περασμένο Σεπτέμβριο το Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Κορυφαία αθλήτρια ψηφίστηκε η Άννα Κορακάκη και κορυφαίος αθλητής ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Η Άννα Κορακάκη έκανε την… έκπληξη και “κέρδισε” την Κατερίνα Στεφανίδη για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς. Η Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο - και την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο - στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Μεσογειακούς Αγώνες.

«Είναι πολύ τιμητικός αυτός ο τίτλος, ειδικά για μια χρονιά σαν αυτή, που ήταν πετυχημένη για τον ελληνικό αθλητισμό. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τον προπονητή μου και πατέρα μου, ευχαριστώ την σκοπευτική ομοσπονδία, που έχουμε ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και είμαστε στην ίδια σελίδα. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στον συντοπίτη μου, Άρη Θεοδωρίδη, ο οποίος έχει αλλάξει την αθλητική μου ζωή, διότι προχώρησε στην κατασκευή δύο σκοπευτηρίων στην Δράμα και έχει διευκολύνει το έργο μας».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι εδώ για να μου κάνει αυτή την απονομή, τον ΠΣΑΤ που πιστεύει σε μένα και τα αποτελέσματα που φέρνω. Θέλω να ευχαριστήσω την μητέρα μου που με ανέχεται έναν χρόνο που πονάω, την Βασιλική Μιλλούση που με ανέχεται επίσης έναν χρόνο και τον Δημήτρη Ράφτη για τον ίδιο λόγο. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου και όλους τους Έλληνες για την αγάπη που μου έχουν δείξει. Ήταν η χειρότερη χρονιά μου, αλλά ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα. Αυτή τη φορά καταφέραμε να τρενάρουμε ένα χειρουργείο με τον Οδυσσέα Παξινό τον φύλακα άγγελό μου. Ο μεγάλος στόχος είναι το Τόκιο και η πρόκριση όπου θα είναι τον επόμενο Οκτώβριο στη Στουτγάρδη. Κάποια στιγμή θα χάσω, είναι σίγουρα, αλλά νιώθω 10 εκατομμύρια πιο δυνατός κάθε φορά στον τελικό! Θέλω να πω ευχαριστώ γιατί η πόρτα του κ. Παυλόπουλου είναι πάντα ανοικτή για να ακούσει τα προβλήματα των αθλητών», σχολίασε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε: «Αυτό που είναι σημαντικό και δεν έχει σχέση με την επίδοση, αλλά με τον χαρακτήρα. Θα έρθει ίσως η ήττα, αυτός είναι ο νόμο της ζωής. Αυτό που αφήνετε πίσω είναι το μεγαλείο, μέσα από το πάθος. Μας αφήνετε παράδειγμα ήθους και αριστείας για τη νέα γενιά».