«Έπνιξε» την Ουκρανία η Εθνική Πόλο

Το «3 στα 3» στο Β΄ όμιλο της προκριματικής φάσης του Europa Cup έκανε η εθνική Ανδρών στο πόλο

«Έπνιξε» την Ουκρανία η Εθνική Πόλο

Καταιγιστική η Εθνική Ανδρών, συνέτριψε με 25-2 την Ουκρανία στον Πειραιά («Π. Καπαγέρωφ») κι έκανε το «3 στα 3» στο Β΄ όμιλο της προκριματικής φάσης του Europa Cup (κριτήριο πρόκρισης για το World League), παραμένοντας στην πρώτη θέση, πριν από το καθοριστικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ισπανία για την 4η αγωνιστική, στις 29 Ιανουαρίου 2019.

Πέρα από την άνετη επικράτηση, που ούτως ή άλλως ήταν αναμενόμενη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος είδε με ικανοποίησε τους νεότερους ηλικιακά παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να ανταποκρίνονται στον αυξημένο χρόνο συμμετοχής που τους έδωσε.

Η Εθνική έπαιξε πολύ καλή άμυνα και με αυξημένη αποτελεσματικότητα στην επίθεση, μεταξύ των οποίων πολλές κόντρες, έφτασε σε αυτή την ευρύτατης έκτασης νίκη, έχοντας 9 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ αγωνίστηκαν και οι 13 διεθνείς που είχε στη διάθεσή του ο Βλάχος. Ντεμπούτο έκανε ο Κάκαρης, που πέτυχε τα πρώτα τέρματά του με την Εθνική, όπως και οι Πρέκας, Γκιουβέτσης, Γαρδίκας.

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 4-1, 6-0, 8-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 3, Νικολαϊδης 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 4, Κάκαρης 2, Γούνας 3, Πρέκας 3, Γαρδίκας 1, Γαλανόπουλος.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεξάντρ Γέφτουσοκ): Νικόλσκι, Γεβστράτοβ, Μεμετίεβ, Ράτκοβ 1, Νταντιούρα, Γερμάκοβ, Γκρίσχουκ, Ντζούρα, Βοϊτένκο 1, Γκουζάκοβ, Κέτσεντζι, Μπάμπσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ