Κροατία – Ισπανία 10-11: Ο Γρανάδος έφερε τούμπα τον τελικό μέσα στο Ζάγκρεμπ (highlights)

Η Ισπανία με τον σπουδαίο περιφερειακό Άλβαρο Γρανάδος να σημειώνει δυο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα επικράτησε 11-10 της Κροατίας μέσα στο Ζάγκρεμπ και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πρώτο χρυσό για τους Ισπανούς στη διοργάνωση!

Κροατία – Ισπανία 10-11: Ο Γρανάδος έφερε τούμπα τον τελικό μέσα στο Ζάγκρεμπ (highlights)

Η Ισπανία ήταν μπροστά με 3-2 στα μισά της πρώτης περιόδου αλλά στη συνέχεια η Κροατία έκανε ότι ήθελε, επέβαλε τον ρυθμό της και με τον Λούκα Μπούκιτς να κάνει μεγάλο ματς στην επίθεση και τον Μάρκο Μπίγιατς του Ολυμπιακού να είναι φανταστικός στο τέρμα, πέρασε μπροστά με 6-3 (ξεκίνημα δεύτερης περιόδου)!

Η Ισπανία βρήκε τις λύσεις και στο τέλος του ημιχρόνου πήγε τον τελικό στο γκολ (7-6). Μάλιστα στο τρίτο οκτάλεπτο δυο φορές οι Ισπανοί ισοφάρισαν (7-7, 8-8) αλλά η Κροατία με Ζούβελα, Φάτοβιτς πήρε αέρα δυο τερμάτων (10-8).

Στην τελευταία περίοδο, ο Νταβίντ Μαρτίν πέρασε εκτός τον βασικό κίπερ και έναν από τους καλύτερους στον κόσμο (Ουνάι Αγκίρε) για να αγωνιστεί ο Λόριο, ο οποίος ήταν ανίκητος!

Βέβαια στην επίθεση τη διαφορά την έκανε ο Άλβαρο Γρανάδος, ο οποίος γύρισε τούμπα τον τελικό με δυο φανταστικά τέρματα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ισοφάρισε σε 10-10, 1.38 πριν από το τέλος ενώ 48 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη τελικού διαμόρφωσε το 11-10 για την Ισπανία που πήρε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-3, 3-2, 0-3

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπούκιτς 4, Ζούβελα 2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 2, Φάτοβιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γρανάδος 3, Σαναούχα 3, Μουναρίθ 2, Λαρούμπε 1, Ταχούλ 1, Μπούστος 1.