Η Ασημάκη κέρδισε την Μπιανκόνι στον αγώνα της ζωής της

Η Εθνική γυναικών πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας στον μικρό τελικό την Ιταλία με 7-6. Σε ένα ματς όπου η 35χρονη Αλεξάνδρα Ασημάκη νίκησε την 34χρονη Ρομπέρτα Μπιανκόνι.

Η Ασημάκη κέρδισε την Μπιανκόνι στον αγώνα της ζωής της

Σε έναν μικρό τελικό που μόνο μικρός δεν ήταν, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Ιταλία και επιστρέφει στη βάση της με το μετάλλιο και το εισιτήριο για το Παρίσι.

Σαφώς και η επιτυχία της «γαλανόλευκης» της Αλεξίας Καμμένου είναι τεράστια αφού εδώ και 16 χρόνια η Ελλάδα στο πόλο γυναικών ήταν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήταν ένας αγώνας θρίλερ όπου βγήκαν μπροστά και για τις δυο ομάδες, δυο κοπέλες γεννημένες νικήτριες. Δυο κορίτσια που συνυπήρξαν στον Ολυμπιακό σε μια περίοδο όπου οι «ερυθρόλευκες» ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Ευρώπης.

Δυο παίκτριες που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους αλλά το βράδυ του Σαββάτου (13/1) αρνούνταν να χάσουν. Δυο σπουδαίες αθλήτριες που επέστρεψαν στις εθνικές τους ομάδες και…πεθαίνουν στο νερό για να φτάσουν στον στόχο τους.

Δυο τεράστιες προσωπικότητες της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης που απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως η ηλικία δεν παίζει πόλο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ.

Ο λόγος φυσικά για την μητέρα εδώ και λίγα χρόνια Αλεξάνδρα Ασημάκη (γεννημένη στις 28/6/1988) και για την Ρομπέρτα Μπιανκόνι (γεννημένη στις 8/7/1989).

Η Ασημάκη πέτυχε δυο γκολ, κέρδισε ποινές, έδωσε μεγάλες μάχες και φυσικά έδωσε το σύνθημα. Και μιλάμε για μία εκ των κορυφαίων φουνταριστών όλων των εποχών, που επέστρεψε στην Εθνική στα 35 της και έκλαψε στο φινάλε γιατί η Ελλάδα είναι ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μπιανκόνι τη στιγμή που η μπάλα έκαιγε και οι συμπαίκτριές της, κοιτούσαν η μία την άλλη, βγήκε μπροστά, σούταρε, σκόραρε και καθ’ όλη τη διάρκεια του μικρού τελικού πίεζε όλες τις Ιταλίδες πιστεύοντας στην ανατροπή.

Δικαιώθηκε στην τελευταία περίοδο αλλά ευτυχώς στο φινάλε εκείνη που κέρδισε την άτυπη αυτή «ναυμαχία» σε…ερυθρόλευκο φόντο ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

ΥΓ Στη φωτογραφία η Αλεξάνδρα Ασημάκη πανηγυρίζει με την Ρομπέρτα Μπιανκόνι την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης τον Νοέμβριο του 2015. Μαζί και η Άλκηστη Αβραμίδου. Μια ακόμη τεράστια πολίστρια που δυστυχώς δεν κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να βρεθεί με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε σίγουροι πως η Ασημάκη θα την ήθελε μαζί της στο Παρίσι όπως και άλλα πολλά κορίτσια που τα τελευταία 16 χρόνια πέρασαν από την Εθνική γυναικών, κατέκτησαν τρόπαια και μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΥΓ Η Ιταλία έχασε από την Ελλάδα αλλά λογικά θα είναι στο Παρίσι αφού θα πάρει το εισιτήριο μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δεν θα λείπει από τη γαλλική πρωτεύουσα η Μπιανκόνι.