Μπίγιατς: «Η Ελλάδα έχει φτιάξει ομάδα με λαμπρό μέλλον»

Ο αρχηγός της εθνικής Κροατίας και τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπίγιατς έβγαλε το καπέλο στη «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου  

Μπίγιατς: «Η Ελλάδα έχει φτιάξει ομάδα με λαμπρό μέλλον»

Ο Μάρκο Μπίγιατς έχει κατακτήσει 13 μετάλλια με το σκουφάκι της εθνικής Κροατίας.

Είναι αυτή τη στιγμή ο Κροάτης πολίστας με τα περισσότερα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, αφού δεν μετέχουν στο Ευρωπαϊκό οι Άντρο Μπούσλιε (22 έχει ο αμυντικός του Ολυμπιακού), Μάρο Γιόκοβιτς (20 έχει ο σπουδαίος αριστερόχειρας που έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό), Ιβάν Μπουλιούμπασιτς (16 έχει κατακτήσει ο έμπειρος αμυντικός που επίσης έχει φορέσει το σκουφάκι της ομάδας του Πειραιά).

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και αρχηγός της Κροατίας, Μάρκο Μπίγιατς ανέφερε για την Εθνική μας Ομάδα:

«Η νεότερη γενιά συν τους πιο έμπειρους όπως ο Φουντούλης, ο Βλαχόπουλος, ο Γεννηδουνιάς έχουν δέσει. Το σύστημα παιχνιδιού είναι το ίδιο και οι περισσότεροι παίκτες το έχουν δουλέψει με τον προπονητή Θεόδωρο Βλάχο εδώ και χρόνια.
Όλα αυτά παντρεύτηκαν, μαζί με το ταλέντο και την πολλή δουλειά.

Κατά τη γνώμη μου, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που έχει εξαιρετικά λαμπρό μέλλον. Έχουν τεράστιο βάθος.

Τώρα που παίζω στην Ελλάδα, μπορώ να πω ειλικρινά ότι δυστυχώς για εμάς, αν τους συγκρίνεις με κάποιες γενιές δικές μας έχουμε διαφορά. Έχουν μεγάλο αριθμό σπουδαίων παικτών. Αυτό φαίνεται και στις ομάδες τους.

Η Βουλιαγμένη ήταν τέταρτη στο τελευταίο φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Από κοντά είναι και οι Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος. Ο Ολυμπιακός είναι φυσικά κυρίαρχος γιατί έχει τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών, συν κάποιους ξένους».