Τούτσακ για το Κροατία – Ελλάδα: «Μπορούμε να τους νικήσουμε»

Κροατία – Ελλάδα σήμερα (12/1, 19.30) για μια θέση στην τετράδα της Ευρώπης στο πόλο ανδρών.

Τούτσακ για το Κροατία – Ελλάδα: «Μπορούμε να τους νικήσουμε»

Οι Κροάτες ξέρουν φυσικά πως δεν θα έχουν απόψε καθόλου εύκολο έργο.

Ο προπονητής Ίβιτσα Τούτσακ δήλωσε: «Θα παίξουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Δεύτεροι στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεύτεροι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχουν Βλαχόπουλο, Γεννηδουνιά, Κάκαρη, Νικολαΐδη, Παπαναστασίου. Είναι παγκόσμιας κλάσης, μεγάλη ομάδα. Τα κομπλιμέντα μου πρέπει να σταματήσουν εδώ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παίξαμε τρία παιχνίδια μαζί τους και ήταν όλα ισόπαλα, ωστόσο τους κερδίσαμε πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά περιμένω, όπως και οι παίκτες, ότι θα είναι ένα δύσκολο και αβέβαιο παιχνίδι».

Στην Κροατία παίζουν φυσικά οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών και αρχηγός της Κροατίας, Μάρκο Μπίγιατς, και ο πολύπειρος φουνταριστός Λούκα Λόντσαρ. Ο τελευταίος επέστρεψε στην εθνική Κροατίας για το Ευρωπαϊκό.

«Είναι μια ομάδα που μοιάζει πολύ με εμάς. Οι Έλληνες δεν ταιριάζουν σε ομάδες που παίζουν γρήγορα, με αρκετό κολύμπι, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Έχουμε παίκτες, έχουμε γρήγορα “φτερά” και θα πρέπει να επιβάλλουμε γρήγορο ρυθμό. Νομίζω ότι αυτός είναι ο δρόμος για τη νίκη» είπε ο Λούκα Λόντσαρ.