Εθνική γυναικών: Κόντρα στην Ιταλία για το χάλκινο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ιταλία αντίπαλος της Εθνικής γυναικών το Σάββατο (13/1, 20.00) στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με νίκη η «γαλανόλευκη» κατακτά το χάλκινο και παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εθνική γυναικών: Κόντρα στην Ιταλία για το χάλκινο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση ύστερα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό κέρδισε 7-6 την Ιταλία και θα παίξει με την Ισπανία το Σάββατο (13/1, 21.30) για το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν.

Το ευχάριστο είναι βέβαια πως η Ιταλία δεν πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι από τη στιγμή που ηττήθηκε και έτσι ο μικρός τελικός του Σαββάτου (13/1, 20.00) θα δώσει χάλκινο μετάλλιο και εισιτήριο για το Παρίσι.

Επίσης το θετικό για την Ελλάδα είναι πως η Ιταλία έχασε στον αποψινό (11/1) ημιτελικό την Κλαούντια Μαρλέτα (αποβλήθηκε με αντικατάσταση στα μισά της δεύτερης περιόδου) και θα χάσει τον μικρό τελικό. Βέβαια η ομάδα του Κάρλο Σίλιπο έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η Εθνική της Αλεξίας Καμμένου θα πρέπει να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση για το χάλκινο και φυσικά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-2, 2-1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν Ντερ Σλοτ 2, Κέουνινγκ 2, Φαν ντε Κράατς 2, Μουλχάουτσεν 1.

ΙΤΑΛΙΑ: Αβένιο 1, Μπετίνι 1, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Βιακάβα 1.